– Idol skaper minner

25. januar 2013 16:39 av Kristin Heggdal 

TV2 programmet fyller i år ti år og er fremdeles meget populært. Jonas Thomassen (24) og Jenny Langlo (19) tror Idol kommer til å glede seerne i mange år fremover.

– Jeg husker hvor mye jeg gledet meg til fredagene, da var det på tide med fin musikk og mye moro, sier Thomassen.

Thomassen kom på andreplass i Idol i 2006, rett bak vinneren Aleksander Denstad With.

Bodde i Bali
Den tidligere deltageren flyttet til Bali etter finalen i 2006, dermed fikk han ikke fulgt mye med. Nå er han derimot ivrig seer. Pressekontakt i TV2, Bjarne Laastad, forteller at tilsammen 1,2 millioner mennesker så de to første auditionrundene av Idol i 2013.

Sangeren mener ikke programmet har endret seg så mye foruten at deltagerne nå får bruke instrument på audition, det fikk ikke han.

Idol klarer å skape interesse, det var det første sangprogrammet alle husker. Derfor tror jeg Idol slår blant annet Norske talenter og X- faktor, sier Thomassen.

Les også: Slik blir den nye Idol sesongen

Fjorårets vinner
Jenny Langlo vant Idol i 2012 og følger også med i år. Hun synes det er spesielt å følge den første sesongen etter å ha vært med selv.

– Personlig blir jeg aldri lei av talentprogrammer. Det er noe helt spesielt ved å få et førsteinntrykk av en person når den kommer inn i auditionrommet. En vet aldri om det stemmer eller ikke, sier Langlo.

Ellers har den tidligere Idol-vinneren mange spennende planer fremover, og da er musikk i fokus. Hun slipper en ny singel veldig snart og albumet nærmer seg.

– Jeg har brukt lang tid på musikken min etter seieren i Idol, og det er veldig fint å se at det har lønt seg. Det er viktig å følge hjertet sitt, sier fjorårets vinner.

Flinke dommere
Thomassen mener TV2 har fått til et bra dommerpanel i år. Hans favoritter er Kurt Nilsen og Gunnar Greve Pettersen.

– Det hender derimot at dommerne er litt for enige av og til, det skaper mindre spenning, sier 24 åringen.

Selv har Thomassen allerede funnet seg en favoritt. Morten Eikåsen var på audition i Stavanger og imponerte med sin fremførelse av Highway man av Johnny Cash.

Les også: Dette er de nye Idol-dommerne

Skapertrang
Videre forteller Thomassen at Idol har endret han selv som person. Han har fått en smakebit på musiker-gamet, fått nye kontakter og venner for livet. Nå for tiden har han mest fokus på studier, men spiller i et Johnny Cash tribute band på fritiden. Der er han vokalist.

– I blant har jeg en skrivetrang og kjenner at jeg virkelig har lyst til å skape sanger, men det får bli når jeg har bedre tid, sier Thomassen.

TOPPBILDE: Jonas Thomassen har mange gode minner fra Idol. Foto: Scanpix

Stengt for kommentarer.