Lindås kommune gir pengestøtte til “festeval”

8. juni 2009 22:37 av Hilde Cecilie Haakstad 

Kommunen åpner lommeboken og støtter årets ”festeval” ved Feste kai i sommer.

Lindås kommune har til sammen bevilget 50 tusen kroner til ungdomsinitiativet ”Festeval” ved Feste kai siste helgen i juli. Dette gjør at flere profilerte artister fra bergensområdet skal opptre på festivalen.

Avhengi av økonomisk støtte
- For å få arrangementet i boks har vi fått god økonomisk støtte fra Lindås kommune, sponsorstøtte og mye god hjelp fra frivillige. Vi har opplevd uventet mye velvilje rundt oss som vi setter utmåtelig stor pris på. Goodwill er absolutt nøkkelorden for å få saker og ting til å gå rundt forteller festivalsjef Arild von Feste.

Festeval med profilerte artister fra bergensområdet
- Vi har faktisk vært heldig og fått Pogo Pops til å stille opp. Utenom det skal Mollygogo, The Rolling Clones, Linjen Bluesband, Estranged, Fritz James Moritz, King Size Partyband, The pils Band, Melano, Tuva Fosse og Kurt Hatten bidra med god festivalmusikk forteller von Feste.

Forventer ikke økonomisk overskudd
- Hvis vi går i overskudd går det direkte til neste års ”Festeval” for å gjøre det enda mer idyllisk for publikum. Vi vil prøve så langt det er mulig og utvikler og forbedre oss hvert år. Fortsetter von Feste

 ”Festeval” setter kommunen på kartet
- Slike tiltak som ”Festeval” er med på å sette Lindås kommune på sommer-kartet sier Leder for kulturavdelingen i Lindås Kommune, Eileen Feste. Det er jo festivaler rundt om kring i hele Norge, og det er noe folk liker å bruke tid på. Samtidig har jo disse ungdommene vært veldig flinke og markedsføre festivalen, så det kommer nok til å komme flere enn bare fra det lokale.

Kommunen imponert over planleggingen
- Fra i år har ungdomsrådet i kommunen fått 125 tusen kroner å bevilge ut til kreative ungdommer i Lindås kommune. I tilegg har de søkt om midler fra levekårutvalget. Ungdommene som er med på å planlegge ”Festeval” har fremstilt initiativet på en profesjonell måte. Dette liker kommunen svært godt og de har endt opp med en svært god sum å starte med forteller Eileen Feste som selv har lagt om ferieplanene sine for å rekke innom Festevalen.

Stengt for kommentarer.