«Slåss» seg igjennom studiene

25. januar 2013 17:04 av Christina Heitmann Posti 

49 km utenfor den berømte studentbyen Trondheim finner du Torshus folkehøyskole. Her har fire ivrige gutter valgt en helt spesiell måte å studere på, nemlig kampsport.


Dagene består av hard trening, er du skadet eller har vondt,  på tide med en ny treningsøkt. Torshus folkehøyskole tilbyr elevene to typer kampsport, Barsiliansk Jiu Jitsu og Muay Thai, begge er krevende både fysisk og psykisk. Med god trening og moral kan du nå langt i kampsporten, utenfor Norge vell og merke.

Vennskapelig
Kampsport er som alle andre sporter, de konkurrerer for å vinne.

– Det er en vennskapelig sport. I april skal jeg konkurrere mot min bestevenn. Det er ikke personlig, det er en konkurranse, forteller Tobias Valentin Mørch.

Det er lov å konkurrere i Norge, med strenge regeler. Det vil si at det å bli profesjonell er vanskelig, og du må konkurrere i utlandet for å kunne nå langt i kampsporten.

Redningen
Folkehøyskolen ble redningen for studentene, de var skolelei og ønsket noe nytt å spennende de kunne gjøre året etter videregående.

– Jeg fant informasjon om Torshus på Internett, der kom jeg over linjebeskrivelsen å søkte på dagen, forteller Emil Michalsen.

Det som trakk denne ivrige guttegjengen fra rundt om i landet dit, var at de var skolelei. I stede for å ta seg et friår, fant de kampsporten. En suksess.

Skoledagene
Med en unik skoledag, der trening er i fokus. Har studentene en spennende tid framfor seg. Der lærer de både Muay thai og Brasiliansk Jiu Jitsu. De lærer selvforsvar og kampsporten i seg selv. Skolen har samarbeid med MMA Trondheim, der lærer Thomas Formo er daglig leder, en inngang til å kunne satse videre på kampsporten for elevene ved Torshus folkehøyskole.

Satser
Når jeg spør guttene om de ønsker satse videre på kampsport, samtykker de ivrig. Dette er noe de ønsker ta videre å satse stort på, konkurrere og vise hva de kan. Allerede har Thorfinn, Tobias og Emil vært i konkurranse i Norge, guttene ser veldig fram til å fortsette konkurrere videre.

Trykk på linken for å se hvordan Tobias og Thorfinn trener seg fram i kampsporten.

Tobias og Thorfinn under en treningsøkt.

Stengt for kommentarer.