Erotisk treningstime

25. januar 2013 16:21 av Ida Ludviksen 

Pole Dance forbindes fra gammelt av med stripping, halvnakne damer og lugubre nattklubber. De siste årene har danseformen blitt mer akseptert blant folk flest, og nå kan du prøve den på Elixia på Lade.

– I november fikk vi montert stenger, og i desember åpnet vi for timer, forteller Pole Fitness-trener Julianna Skartland.

Andre filialer hos Elixia har hatt stor suksess med Pole Fitness, og initiativtageren Skartland mener Trondheim også trenger muligheten.

– Det ble en hit med en gang vi satte opp timene. Mange er nysgjerrige, og vi har fulle hus på hver time. Det er både kvinner og menn som deltar, fortsetter Skartland.

Også for gutta
Hun oppmuntrer til at menn kan trene Pole Fitness, og for de som er i tvil: Man trenger verken være feminin eller homofil for å få utbytte av trening med pole.

– Slett ikke. Her må man bruke styrke i armer og bein for å få en god treningsøkt.  Vi har valgt å kalle programmet Pole Fitness for å markere at det er en treningsøkt, ikke bare en erotisk dansetime. Det er egentlig ingen forskjell på teknikkene hos oss og på tradisjonell Pole Dance, forklarer treneren.

Rask effekt av treningen
Blogger Frida Breines trener Pole Dance i Oslo.

– Jeg har danset i 3 uker nå og kjenner allerede at jeg har fått en bedre rygg, hofter og bedre holdning.

Breines fortsetter:

– Pole Dance er ikke en “Se så fin rompe jeg har, jeg er deilig -”  type dans, det er mye mer en “Se hvor jævlig sterk jeg er i armene og bena mine, dette har jeg trent hardt for” type dans.

Les mer: Fridas blogg

Åpent for alle
Kurset er åpent for alle. Selv om du ikke er medlem i Elixia kan du bestille time. Utenfor vanlig åpningstid er utdrikningslag og bursdager populære arrangement.

Julianna Skartland avslutter:

– Alle kan klare denne treningsformen. Det er imidlertid en fordel å ha litt grunnleggende styrke i armer og bein.

Elixias nettside forklarer de treningsøkten slik:

”Sexy trening med Pole Fitness! Pole Fitness henter elementer fra danseformen Pole Dance og blander dette med fitness. Man trener styrke, eksplosivitet, kondisjon og fleksibilitet. Pole Fitness passer for alle som har lyst til å prøve noe nytt, få en bra treningsøkt og utfordre sine grenser. ”

Stengt for kommentarer.