Skeiv fordeling av tilbud

25. januar 2013 10:34 av Frida Børli Solaker 

I Trondheim kryr det av unge studenter. En stor del av Trondheims studenter er lesbiske, homofile eller bifile, men tilbudet om et homofilt uteliv er ikke like stort.

Det finnes riktignok noen ildsjeler i Trondheim som arrangerer sammenkomst etter sammenkomst. Likevel er det et svært tynt tilbud som venter på Trondheims homofile studenter.

Person -og informasjonsansvarlig i LLH (landsforening for lesbiske og homofile) Jenny Swerin Harang har ønske om et større tilbud i byen.

– Tilbudet for lesbiske og homofile i Trondheims uteliv har absolutt et forbedringspotensiale. Metro er det eneste utestedet i byen som reklameres som et skeivt utested, sier Swerin.

Jentepub
Et tilbud som flere lesbiske damer i Trondheim setter stor pris på er Jentepub. Her kan lesbiske møtes siste fredag i måneden på Kafe Larssen. I tillegg til å være et viktig tilbud, er det også det eneste faste utelivstilbudet for lesbiske kvinner.

– Vi opplever at mange benytter seg av det lille tilbudet som finnes her, og satser på å få arrangert jentepub oftere etterhvert, sier Jenny Swerin Harang.

Preforming the Lesbian Scene
Det finnes et tilbud til for lesbiske her i Trondheim. Det er et uformelt arrangement som holdes på Ila Brainstasjon av og til. Her kan lesbiske kvinner møtes over et glass og bare ha det trivelig.

Det er Ane Møller Gabrielsen som står bak konseptet Preforming the Lesbian Scene. Hun forteller om sine erfaringer når det gjelder et skeivt tilbud i Trondheim.

–Det er viktig å ikke sette folk i bås. Selv om man er skeiv betyr ikke det at man ikke kan dra på vanlige utesteder. Men det er viktig at tilbudet finnes, slik at de som trenger et skeivt miljø rundt seg kan få det, sier Gabrielsen.

Jentepub finner du siste fredag i måneden på Kafe Larssen. Kl 21.00.

Stengt for kommentarer.