Reagerer på Rekdal-regler

27. januar 2013 16:20 av Emil Solberg Jensen 

Det har kommet sterke reaksjoner fra fotball-Norge etter at Rekdal og Vålerenga har kommet frem til 15 regler spillerne i klubben må følge.

– Jeg tror at spillerne selv er såpass voksne at vet hvordan de skal oppføre seg, profesjonelle fotballspillere eller ei, sier tidligere Vålerenga spiller Christer Jensen.

På tirsdag kom Vålerenga ut med 15 regler som den nye treneren Kjetil Rekdal har innført i klubben. Han hjalp dem å ta seriesølv i 2004 og gullet i 2005. Senere ble han likevel avskjediget på grunn av kontroverser og uenigheter med styret.

Etter perioden i Vålerenga var mannen fra Møre og Romsdal trener for Ålesund. Der fikk han sparken etter fjorårets sesong, da også på bakgrunn av krangler med styret.

Nulltoleranse på alkohol

Vålerenga har ikke klart å leve opp til forventingene fansen har hatt etter de gode sesongene de hadde under Rekdal for snart ti år siden. Nå er den karismatiske og omstridte mannen tilbake for å føre den stolte Oslo-klubben tilbake der de i følge seg selv hører hjemme. Noe spesielt i år siden Vålerenga fyller 100 år som idrettsklubb.

”I” har ikke rukket å sitte i sjefsstolen i mer enn to uker før han igjen har kommet i medias søkelys. Regelverket på 15 punkter, som står skrevet i et hefte som heter ”Jeg spiller for Vålerenga”, ble innført etter en evaluering der de fant ut hva som ikke var bra nok.

Det er særlig reglene om alkoholforbud under sesongen og innetid midnatt  mange reagerer på.

Spillerforeningen NISO har kommet på banen og uttalt seg skeptisk. Det har skapt flere reaksjoner blant fans og eksperter på det sosiale nettstedet Twitter. Tv2s fotballekspert Moren Langli er en av de som støtter Rekdal på Twitter.

”Hvis de reglene til Rekdal er en sensasjon, så skjønner jeg lite. Normal folkeskikk alt sammen.”, skrev han på Twitter rett etter nyheten hadde kommet ut.

Veldig strengt

Christer Jensen kom opp via ungdomslagene til Vålerenga og spilte to år for a-laget fra 2008-2010. Han tilhører nå spillerstallen til Ham-Kam.

Som tidligere Vålerenga spiller reagerer han på nye reglene hans gamle lagkamerater må følge.

Jeg syns de nye reglene er veldig strenge. I forhold til andre jobber så trenger man kanskje flere regler som fotballspiller, men jeg syns at noen av reglene er litt i overkant, sier den 22-år gamle vingen.

Ham-Kam-Spilleren sier at han skjønner Rekdal mener noe må gjøres med disiplinen, men at det kunne blitt gjort på en annerledes måte.

Vi har ingen slike regler i Ham-Kam, og jeg har heller ikke vært bort i lignende i tidligere klubber. Da jeg spilte i Vålerenga fikk vi tett oppfølging på leggetid og kosthold, men vi hadde ingen faste regler som de har i dag.

Ikke gode nok til gull

De siste årene har ikke gått som forventet for hovedstadsklubben. Misnøye innad i spillergruppen, dårlige resultater og utenomsportslig hendelser preget laget forrige sesong.

18-år gamle Robin Grov følger norsk fotball tett. Han er oppvokst midt i Gamle-Oslo og har fulgt Vålerenga med entusiasme fra han var liten. Nå er han skribent for Vålerenga Hockey, kjent som ivrig og ”up and coming” på Twitter og fra det norske fotballmiljøet har han nesten 500 følgere. Grov ser ikke noe feil med de nye reglene.

– Mange reagerer kanskje på alkohol-regelen, men det går nok mest på at spillerne ikke skal fly rundt beruset. Å ta seg en øl eller et glass rødvin til middagen skal nok ikke være noe problem.

Selv om han har troa på Rekdal sine regler, er han litt mer nøktern når det gjelder Vålerengas sjanser i jubileumssesongen.

– Troppen vår er ikke god nok for gull. Selv om det ryktes  at Rekdal er interessert i kvalitetsspillere som Barrantes, Braaten og Grindheim, bør vi være fornøyde med medalje. Jeg tipper rundt 4-5 plass. Bare vi kommer oss vekk fra midten av tabellen. Jeg er lei av 8-plasser, avslutter Vålerenga entusiasten.

Stengt for kommentarer.