Høye forventninger til Truls

24. januar 2013 22:13 av Trine Jacobsen 

Den åttende februar slipper Truls Heggero sin første solosingel. Til tross for at svært få vet hvordan Truls vil fremstå i ny drakt, vekker debuten stor interesse hos bransjefolk.

– Vi fikk høre fem-seks låter og syntes det var fantastisk bra, sier bookingansvarlig for Øyafestivalen, Claes Olsen.

Olsen nølte ikke med å føye Truls til årets festivalprogram, og er ikke den eneste som har latt seg imponere. Også by:Larmfestivalen har sikret seg artisten som på nettstedet musikknyheter.no topper listen over norske nykommere bransjefolk har særlig tro på i 2013. Alt dette uten å ha gitt ut en eneste låt.

Truls Heggero (Foto: Jørgen T. Gomnæs)

– Det er fascinerende å jobbe med en artist det er så stor interesse rundt allerede før første singel er sluppet, sier produktsjef i EMI Music, Silje Larsen Borgan.

Tidligere har Truls gjort seg bemerket som vokalist og komponist  i indierockbandet Lukestar. Etter at punktum for bandeventyret ble satt i 2012, tyder nå alt på at han har tenkt til å gå helt nye veier som soloartist. Det nye lydbildet beskrives nemlig som en blanding av elektropop, soul og sofistikert R&B. Overraskende fra en veletablert indierocker.

– Indie-scenen er jo sett på som et litt strengt miljø, og nettopp derfor vekker det nok litt oppsikt at en artist som Truls beveger seg i en litt mer kommersiell retning, sier Larsen Borgan.

Truls har lenge vist seg som en stødig og særpreget vokalist, og nå gjør nok overraskelsen over det plutselige sjangerbyttet at folk blir  ekstra nysgjerrige på resultatet, tror Larsen Borgan.  Ifølge Truls selv er ikke sjangervalget noe han har tenkt så mye på.

– Kreativitetens veier er uransakelige. Akkurat nå er det R&B som inspirerer, i morgen er det kanskje Gabber (hardcore techno, journ.anm.), sier Truls.

Kreative tilfeldigheter til tross, én klar ambisjon har han.

– Jeg vil bare lage verdens beste låt.

Hvorvidt han har lykkes gjenstår å se. Første pekepinn får vi altså den 8. februar med singelen Out of yourself .

Den 15. og 16. februar har du mulighet til å oppleve Truls live, da han står på scenen under by:Larmfestivalen. I august gjester han årets Øyafestival.

Les mer:

http://www.trulsmusic.no/

http://emi.no/artists/truls/#artist

Stengt for kommentarer.