Er ingen sinnablogger

24. januar 2013 16:29 av Silje M. Seterseter 

Linnéa Myhres blogg Alt du vet er feil, hadde rundt 30. 000 lesere daglig. Allikevel valgte hun å legge den ned.

- Jeg har aldri vært stolt av bloggen og synes egentlig at det var bortkastet tid å drive den. Folk omtaler meg som sinnablogger, men da føler jeg meg misforstått. Jeg er ikke sint, men generelt misfornøyd, sier Myhre.

Molde-jenta følte hver dag på forventningene fra leserne. Hun forteller at hun selv ikke trodde at de ventet på nye innlegg, men presset om å oppdatere bloggen var allikevel der hele tiden.

- Det var også forventet at jeg skulle være morsom, men jeg er ikke en festlig person. Det tar meg litt tid å finne på noe humoristisk, sier hun.

I boken Evig søndag som ble gitt ut i fjor, skildrer Myhre en hverdag preget av depresjon og spiseforstyrrelser. På bloggen fikk hun en del stygge kommentarer, og disse omhandlet gjerne kroppen hennes. Dette forteller ungjenta ved bokbadet på Diechmanske bibliotek, Lambertseter i helgen. Hun legger også til at det var deilig å slippe unna et kommentarfelt under bokskrivingen.

- Én kommentar på bloggen kunne ødelegge hele dagen min. Dette er også noe jeg beskriver i boken. En kommentar om at bena mine så utrente ut gjorde at jeg meldte meg inn på treningssenter, sier hun.

De stygge kommentarene på bloggen gjorde at Myhre fikk lyst til å riste vett i menneskene som gjemte seg bak dataskjermen.

- Boken min står ikke sammen med bloggen, det er et eget verk, men den kan kanskje beskrives som en slags avslutning på bloggingen. Folk kan da ikke sitte og lese blogger til de blir gamle.

Evig søndag blir omtalt som en slags selvhjelpsbok. Myhre sier hun synes at det er bedre enn at den skulle ha trigget noen. Prosessen beskriver hun som vanskelig og opprivende, og hun trodde ikke boken ville bli fullført. I ettertid ser 22-åringen på det det hele som en positiv opplevelse.

- Lysten til å skrive mer er der, men vi er flere inni meg som må bli enige. Om jeg greier å samle meg, kan det hende det kommer noe mer, men jeg lover ingenting, sier Myhre.

Savner bloggen
- Bloggen til Linnéa ga meg et deilig avbrekk fra de andre rosabloggerne som skriver om  perfekte liv, sier en av Myhres faste lesere, Marita Vestli.

Vestli forteller at latteren alltid satt løst da hun leste bloggen, og hun trodde den dystre delen av jenta på bloggen kun var en fasade Myhre hadde skapt.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg leste Evig søndag. Ved å lese boken forstod jeg hvor mye jenta faktisk slet. Det var litt skremmende å se den siden av henne. Hun har faktisk gjort at jeg er mer takknemlig for å ha det bra.

Vestli håper på flere bøker fra Myhre, og håper da å få se den humoristiske siden igjen, og forhåpentligvis høre om et nytt og bedre liv.

Stengt for kommentarer.