Tusener flokkes til hestefest

24. januar 2013 17:57 av Kristine Kjærstad 

Heste-Norge bruser når Arctic Equestrian Games sparkes i gang for åttende gang.

Maja Georgine Gulliksen og hesten Jasmin (foto Caroline Kjølner)

– Jeg drar for å se på seminarer holdt av gode kursholdere, møte andre mennesker, handle på varemessa og for å se showet som arrangeres den siste helgen, forteller Maja Georgine Gulliksen.

Høytsvevende hester og elegante ryttere inntar byen Stokke i Vestfold den 14. til 24. februar. Arctic Equestrian Games (AEG) er et internasjonalt konkurransestevne for ulike ryttersporter, som holdes på Oslofjord Convention Center.

Gulliksen var på fjorårets AEG-arrangement som publikum. Derimot var hun ikke like fornøyd med alt.

Hun forteller at hun var relativt skuffet over de lange periodene med like konkurransegrener og dårlig oppfølging av reglement for rytterne. Likevel ønsker den unge rytteren å ta turen innom AEG igjen igjen.

Gulliksen sier at hun tror grunnen til at folk kommer igjen år etter år, er samhold.

– Det er klart at hestefolk som alle andre folk liker å være del av noe større, en “flokk” om du vil. Og AEG er et sted man kan samle seg, legge vekk litt av hverdagen, og bare være hestefolk en liten stund sammen med likesinnede. Og selvfølgelig for å la seg underholde, inspirere, motivere og shoppe.

Videre forteller Gulliksen at beliggenheten er perfekt for hestemennesker, da det ligger veldig idyllisk til, landlig ved vannet og litt avsides.

– Oslofjord Convention Center er et supert sted å arrangere større begivenheter på. Man er liksom i en liten egen AEG-boble, men det er greit fordi arrangementet har alt man trenger, avslutter hun.

Nina Kibane og hesten Munin (foto Renate Skeie)

Ett av Norges største hestestevne
Anlegget har plass til 4000 publikum og området har overnattingsmuligheter til nærmere 600 mennesker. Selve senteret består av 10 500 kvadratmeter som dekker tribune, arenaer og varemesse. Dette gjør AEG til ett av de største hestestevnene i Norge.

– Arctic Equestrian Games (AEG) er et arrangement som jeg alltid har trivdes svært godt med å besøke og er mitt personlige favorittarrangement her i Norge, sier Nina Kilbane som arbeider under årets AEG.

Kilbane trives faktisk så godt under hestestevnet at hun i år bestemte seg for å jobbe for AEG.

– Jeg har vært på AEG nesten alle åtte årene, utenom ett eller to, forteller hun.

Kilbane forklarer at hun synes det er en unik mulighet og et springbrett til å få en fot innenfor medieverden for hest. Hun har fått arbeidet med å dekke de forskjellige konkurranseklassene.

–Det er definitivt muligheter for andre som har lyst til å jobbe under AEG, til å være med til neste år. Det er lagt opp at man jobber fire dager hver og da får flere muligheten til å. Jeg har fått inntrykk av at AEG gjerne vil gi unge, entuiastiske hestefolk en mulighet til å prøve seg innenfor yrket, noe som er helt genialt. Det å skulle jobbe på årets høydepunkt er fantastisk, avslutter hun.

Stengt for kommentarer.