– Det viktigste er ikke å vinne, men å slå Ailo Gaup

24. januar 2013 16:09 av Charlotte R. Andresen 

Lørdag 2. februar er det duket for Red Bull Sparkstøtting Supercross i Grefsenkollen. Både kjente og ukjente fjes stiller opp med håp om å ta hjem førstepremien.

– Jeg blir motivert fordi det er noe som kan vinnes. Status er kanskje det viktigste, men det som motiverer meg mest er at Ailo ikke skal vinne. Det er ikke så farlig om jeg ikke vinner, bare Ailo ikke tar førsteplassen i år også, forteller Just Marius Sekkenes.

– Mitt lag heter Team Baris og dette er det tredje året vi stiller som deltakere.  Jeg tror vi kommer til å gjøre det bra i år, fordi vi er så gode.  Det som er dumt er at sparken er skjør og knekker fort. Ailo har en super spark, men vi skal vinne, sier Sekkenes.

Ailo Gaup er en av de tøffeste konkurrentene og har hele to år på rad kjørt ned Grefsenkollen på spark med kortest tid. Dette trigger de andre deltakerne, og alle er enige om at å slå Team Ailo er det viktigste.

Modifisert spark
– Vårt mål er at vi skal slå Ailo. Vi vet at vi er bedre enn Team Ailo, men vi har bare hatt dårligere utstyr. Nå er sparken vår på verksted og blir modifisert, derfor er vi nok i rute, forteller Christian Graneberg fra Team Tubbies.

– Vi er lei av å komme på andre- og tredjeplass. Det er ikke mange andre konkurrenter vi frykter, vi har faktisk surfet gjennom til finalen hvert år. Det er kun Ailo som er en trussel, og et annet lag som heter Team Baris. De har gjort det veldig bra, fortsetter Granberg.

Just Marius Sekkenes (bilde fra hans Facebookside)

Vinterens vakreste fartseventyr
Red Bull som arrangør har høye forventninger til  denne dagen. 64 ivrige lag med spark, og engasjerte heiagjenger fører til god stemning. For fjerde år på rad arrangerer de Sparkstøttingkonkurranse, og det er ingen tvil om at dette er en publikumsfavoritt. Liselle Anderson er begivenhetsarrangør for Red Bull og kan fortelle at de forventer rundt 2000 tilskuere.

– Det kommer tydelig fram gjennom søknadene at det er en ekstra motivasjon å vinne over Ailo Gaup. Det blir spennende å se om noen klarer å ta innersvingen på ham i år.  Vi har mange sterke kandidater, men det står stor respekt av Team Avengers. De har allerede vært på Gaustatoppen for å prøvekjøre sin hypermoderne spark, forteller Anderson.

– Vi ser etter personlighet. Hver enkelt som melder seg på må legge ved et bilde og tekst om hvorfor nettopp de burde få være med. Her kommer det frem mange forskjellige og morsomme personligheter. Vi ønsker mennesker som elsker fart, spenning og som ikke er redde for å vise seg frem.

Mange om beinet
Hundrevis av lag har meldt seg på konkurransen, men det er ikke hvem som helst som får være med. Red Bull ser etter mennesker som liker noe utenom det vanlige. Discovery Channel Norge er sponsor for arrangementet, og er så heldige å få stille med eget lag.

– Man skal være litt ydmyk, vi har sett videoer fra tidligere år… og ja, Ailo sover ikke! Han er absolutt bedre enn oss på sparkstøtting, forteller Fredrik Hødnebø fra Discovery.

–Vi har samarbeidet med Red Bull tidligere, men det er første gang vi er med på dette arrangementet. Jeg håper på mye mennesker og bra liv. Laget som representerer oss har kjøpt en egen spark som er bygd om, så jeg gleder meg veldig og har store forventninger om at laget vårt leverer, smiler Hødnebø.

Toppbilde: Foto av Kai Rune Storhagen, Aktivioslo.no fra Flickr.

Stengt for kommentarer.