Studenter rømmer landet

24. januar 2013 13:44 av Karoline Hernar 

Flere norske studenter har de siste årene valgt å ta høyere utdanning på skoler i utlandet og antallet fortsetter å stige.

Lånekassens statistikk viser at tallet på elever som valgte å studere i utlandet i 2012 har steget med 7 prosent fra året før. Dette er en ny rekord.

— Jeg tror tallet kommer til å øke, det er vanskelig for lille Norge å kunne komme med slike tilbud man kan få fra forskjellige skoler rundt om i verden, sier moteledelsestudenten Celine Marielle Bertheussen (20).

Bertheussen er en av mange studenter som valgte å ta det store skrittet ut i verden og hun angrer ikke på valget.

— I mitt tilfelle var det best å dra til USA, med tanke på at New York nærmest er hovedstaden for mote og alt som er relatert med det. Jeg tror mange drar til utlandet fordi det er større muligheter der. Jeg vet at det er flere som reiser fra utlandet for å ta utdanning fordi det er bedre skoler og linjer som har mer utdyping i akkurat det du ønsker.

Fordel med utenlandsstudier

Bertheussens fikk også beskjed fra en av sine lærere om at hvis man vil bli noe innen mote så er du nødt til å gå på store skoler, noe det menes vi ikke har i Norge.

— Jeg tror at man kanskje stiller sterkere til en jobbstilling om man har tatt et studie i utlandet, men det finnes flere grunner til at jeg valgte det studiet. Jeg vil reise når først er ung og har mulighet til det.  Og få utforsket litt hva som er av jobber, studievalg.

At man kan stille sterkere med en utdannelse fra utlandet kan Marthe Gundersen også bekrefte. Hun jobber som ansvarlig for utenlansrekruttering i PwC.

— Et utenlandsstudium kan være X-faktoren vi ser etter, men det er ikke sånn at du automatisk får ti ekstra poeng fordi du har et utenlandsopphold bak deg, uttalte Gundersen til dn.no

Stengt for kommentarer.