Utkjemper familieduell i Super Bowl

24. januar 2013 22:53 av Martin Kolden 

Brødrene John og Jim Harbaugh møtes i finalen som trenere på hvert sitt lag i den prestisjetunge Super Bowl-finalen 3. februar.

– Duellen mellom John og Jim er fascinerende. Ingen trenere har noen gang kjent hverandre bedre før en finale. Hvilken taktikk de satser på vil bli spennende, sier Are Bye, som driver nettsiden superbowl.no

Jim Harbaugh trener San Francisco 49ers i sitt andre år, og har fått laget fra vestkysten tilbake på vinnersporet. I motsetning til Ravens som kun har ett Super Bowl trofé (2000), har 49ers fem å se tilbake på (81, 84, 88, 89 og 94). Hans bror, John Harbaugh i Baltimore Ravens har på sin side vært trener hos de lilla siden 2008. Dette blir også begges første Super Bowl i karrieren som trenere. Jim har derimot vært i en finale før, men da som spiller for det tapende laget Indianapolis Colts i 1995.

Historien til Ray Lewis, forsvarspiller for Baltimore Ravens er slående. Han har vært gjennom mye i sin lange karriere, blant annet ble han rotet inn i en mordsak i 2000. Tidligere denne sesongen har han sagt at han gir seg etter sesongen. Hver kamp i sluttspillet kunne vært hans siste, men Ravens har altså gått hele veien til finalen.

– Ray Lewis er en fargeklatt som har preget NFL i mange år. At han kom tilbake fra triceps-skaden var imponerende, og mye handler om hans lederskap i Ravens. På mange måter vil det være en eventyrslutt hvis han runder av med en tittel, som fort kan skje, sier Bye.

Også Arnstein Friling, NFL-ekspert for Viasat, er enig i at Ray Lewis er god og at han har hatt en fin karriere.

– Han har i over et tiår vært en av de beste defensive spillerne i ligaen. I NFLs historie faktisk, sier Friling.

Det er også to gode lag som har endt opp i finalen. Det er ingenting å si på at det ble de to brødrene som møtes i den 47. utgaven av Super Bowl, det er de begge enige i.

Amerikansk fotball og NFL er ikke så stort i Norge, men det vil Viasat endre på i tiden fremover.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange som er opptatt av NFL i Norge, men jeg føler at interessen er stigende. Den er størst i urbane strøk og blant menn under 30 år. Vi i Viasat ser på NFL som en suksess, og det blir fort mer NFL i årene som kommer. Vi jobber med å få flere kamper i sesongen på hovedkanalen Viasat 4, sier Friling.

Når det gjelder hvem som vinner brødre-duellen er de ikke sikre på og mener det er åpent.

– Jeg mistenker at 49ers er det sterkeste laget. Men Ravens er det mest rutinerte og mentalt tøffe, og det tror jeg blir avgjørende, sier Friling.

– Hjernen sier 49ers, magefølelsen sier Ravens. Jeg kan ikke huske en mer åpen finale enn dette. To gode forsvar, to eksplosive angrep, og to brødre som leder duellen. Det blir magisk, avslutter Bye.

TOPPBILDE: Foto, RMTip21 fra Flickr.

Stengt for kommentarer.