Tviler på Rekdals gullsjanser

24. januar 2013 22:53 av Simen Kjønnås Thorsen 

Kjetil Rekdal tar nå fatt på sin andre periode som trener i Vålerenga. Klanen har store forventninger, men fotballekspert Kasper Wikestad tror han får det tøft.

– Det gikk bra sist, men jeg er spent på hvordan det blir nå. Det finnes jo eksempler på trenere som kommer tilbake til klubber de har trent tidligere, og hvor det ikke har gått bra. Jeg er skeptisk, sier Wikestad.

Kasper Wikestad er fotballekspert i TV2, og kommenterer engelsk og norsk fotball for kanalen. Han er usikker på om Kjetil Rekdal er det riktige valget som ny Vålerenga-trener. Han forklarer det med at Vålerenga, under Martin Andresens ledelse, viste seg som en skjør spillergruppe. Rekdal er kjent som en tøff trener, og Wikestad tror ansettelsen kan slå begge veier.

Dagbladet avslørte tidligere i uken at Rekdal allerede har startet jobben med å få disiplin inn i klubben, med innføringen av 15 regler som spillergruppa skal følge. Wikestad tror det er et lurt trekk av treneren.

– Det er fornuftig at han tar tak i problemer tidlig. Rekdal kjenner Vålerenga, og vet at det er en gruppe som trenger regler. Jeg mener det er bedre å starte strengt, og heller slippe litt opp etter hvert, enn omvendt, sier han.

Siden forrige periode i Vålerenga har Rekdal skaffet seg nyttig ballast fra trenerjobber i utlandet, og i Aalesund. Som trener er Rekdal mer lik managertypen man kjenner fra England, det vil si at han ikke involverer seg for mye på treningsfeltet. Wikestad er sikker på at Rekdal uansett har full kontroll på det som skjer.

– Han vil tilføre en helt ny mentalitet og vinnervilje til klubben. I tillegg til at han er en taktiker, sier Wikestad.

Stort press
Videre forteller han at det alltid vil være krav om suksess i en stor klubb som Vålerenga, men at Rekdal har skuldre til å bære det presset. Om han vil oppleve suksess allerede den kommende sesongen stiller Wikestad seg tvilende til. Han mener treneren er avhengig av å hente inn nye spillere, og treffe med de kjøpene han gjør.

– Han har jo en historikk på det å bomme med spisskjøp. Det er ikke uvanlig å høre han klage over mangel på spisser, sier ekspertkommentatoren.

Allikevel påpeker Wikestad at jobben Rekdal gjorde sist han var i Vålerenga var imponerende, og det med et dårligere utgangspunkt enn han har nå. Den gang spilte de i Adeccoligaen og Rekdal gjorde flere gode kjøp, i blant annet Daniel Fredheim Holm og Christian Grindheim. Han fikk laget opp i Tippeligaen, hvor de endte med å vinne seriegull i 2005.

– Han har et bra team rundt seg nå, og gode forutsetninger for å lykkes igjen. Det er et sjansespill å ansatte Rekdal, men det er et sjansespill jeg tror kan gå bra, sier Wikestad.

Fansen er positiv
Christian Kjellsen er talsmann for Vålerengas supporterklubb, Klanen. Han mener Kjetil Rekdal er mannen som kan føre Vålerenga tilbake til toppen av norsk fotball.

– Han tar med seg knallhard profesjonalitet , stor kompetanse og et erfaringsgrunnlag som er større en det spillergruppa besitter, sier Kjellsen.

I år feirer Vålerenga 100 år, og supportelederen innrømmer at det medfører et ekstra press på den nye treneren. I forhold til Klanens forventning til kommende sesong er det tydelig tale fra Kjellsen:

– Rekdal har sagt han har blitt så mye bedre siden sist, derfor hadde seriegull, cupgull og kvalifisering til Champions League vært det beste.

– Det er fint å ha en breial trener, fordi da kan vi i Klanen fint legge oss på samme linje, sier Kjellsen.

Stengt for kommentarer.