«Flink pike»-studenter på nett

24. januar 2013 22:39 av Katarina H. Bakken 

Over 60 prosent av de som studerer på nett er kvinner. De er også i flertall når det gjelder å fullføre, hvor de regjerer med hele 70 prosent. – Kvinner elsker nettstudier fordi de er skoleflinke, mener studiesjef for NKS Heidi Åberg.

Hun mener at det er en rød tråd mellom det vi ser i tidligere skolegang og fullføring av studier.

– Jeg mener at det kan komme litt av flink pike-syndromet noen kvinner har. Erfaringsmessig henger det mye sammen med resultater fra videregående utdanning, hvor de har gått ut med gode karakterer. Det er mange småbarnsmødre som velger å studere på nett og de er gjerne flinke til å ha flere baller i luften.

I alt er det ca. 20.000 nordmenn som velger å studere via nettet. Fagskole-utdanning kommer som nummer to på lista over de mest populære nettstudiene. Andrea Utvik Karlsen er en av studentene til NKS Nettstudier. Hun valgte å ta et årsstudium i journalistikk på nett fordi det var enkelt å holde seg nær skolen.

– Det var først og fremst et påfunn, men har ikke angret på valget mitt. Tilgjengeligheten er veldig essensiell for min del og jeg har en større fleksibilitet til å studere hvor jeg vil. Jeg kan studere i mitt tempo, noe som gjør studiet mer tilfredsstillende.

Statistikken viser også at den største kvinneandelen er innen helse-, sosial- og idrettsfag. Lærerutdanning og pedagogikk er det mest populære. Og ikke overraskende, er det høyest andel testosteron i de fysisk krevende fagene.

– Det er ikke helt overraskende hva kvinner velger å studere på nett, sier markedssjef for NKS Nettstudier Cecilie Byberg. Det stemmer godt at det er flere kvinner enn menn som tar nettstudier. Hele 70 prosent av våre studenter er kvinner. Det varierer litt på hvert studium, avhengig av hvilke fag de velger å ta.

Fleksible skoledager
– Tradisjonelt er det flest kvinner som tar etter- og videreutdanning. Av våre studenter er de fleste gift og har barn. Dette kan forklare mye hvorfor de velger nettopp nettstudier som sin utdanningsportal; de er avhengig av fleksibiliteten. De aller fleste er også i full, – eller deltidsjobb, noe som gjør at de kan studere i sitt eget tempo.

Vil du vite mer om nettstudier:

www.nks.no

http://www.fjern-undervisning.no/

Stengt for kommentarer.