Oslo-ungdom i reprise på Det Norske Teatret

24. januar 2013 22:44 av Kathrine Nygård 

Forestillingen Fuck My Life (FML) hadde premiere på Det Norske Teatret 22.november i fjor. Braksuksess er en av grunnene til at teatret nå setter opp ekstraforestillinger.

- Forestillingen blir satt opp på nytt på grunn av stor etterspørsel og fordi at teatret gjerne vil spille stykket igjen fordi de mener det er viktig, sier regissør Per Olav Sørensen.

FML ble spilt fra november til desember i fjor. Fra 30.januar i år går fem ekstraforestillinger av stabelen på Det Norske Teatret i Oslo. FML handler om hvordan det er å være ungdom i Oslo i 2012. 10 ungdommer forteller sine egne historier og følelser. Rasisme, spiseforstyrrelser, håp, drømmer, homofili og brutalitet er bare noe av det aktørene fremfører på scenen.

Marcus Hauland (18) og Abdullah Umar Khan (17) som begge er aktører i FML
sier at tilbakemeldingene de har fått for det meste har vært positive.

- Norge har godt av å se dette stykket fordi det viser at selv om man opplever mye vondt i livet, kan man likevel stå rakrygget og leve et godt liv, sier Marcus.

Abdullah mener at forestillingen kan påvirke publikum personlig,
på den måten at de kan bli mer åpne og aksepterende. Aktørene er fra forskjellige kulturer og etnisitet, til tross for at alle er norske.

Ikke utdannede skuespillere
- De som står på scenen er ungdommer som skal formidle sine egne opplevelser og tanker, sier regissør Sørensen.

Selv om det ikke er utdannende skuespillere som står på scenen, sier Sørensen at dette er hele premisset for forestillingen. Et annet viktig element er en bevisstgjøring på at tanken om Norge som et mangfoldig land er kommet for å bli.

Stykket er skrevet og fremført av aktørene selv og all grafikk, filminnslag og musikk er også selvlaget. Det er ærlige skildringer og viser hvordan unge kommer seg igjennom utfordringer i livet og går videre.

Forestillingen varer i ca. en time og 20 minutter og koster 200 kroner per billett.

- Ungdommene vil formidle en energi, en tidsånd, mot og en enestående overlevelsesevne, sier Sørensen.

Toppbilde: Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret.

Stengt for kommentarer.