Tigging på T-banen fortsatt et problem

24. januar 2013 12:42 av Line Omland Eilevstjønn 

I flere år har tiggere benyttet seg av offentlig transport i Oslo. Student John-Martin Jakobsen (21) synes det er et stort irritasjonsmoment i hverdagen.

– At Ruter enda ikke har fått bukt med problemet er rett og slett for dårlig, sier Jakobsen. Han opplever tiggere på T-banen som svært irriterende.
– Du har ingen steder å gjøre av deg når du sitter på T-banen, og når de da kommer inn blir du på en måte ”tvunget” til å gi dem litt oppmerksomhet. Det er nok det som irriterer meg mest. At de trenger seg på uten at jeg har noen mulighet til å gjøre noe med det sier Jakobsen.

Han forteller at det varierer veldig hvor ofte tiggerne hopper på.
– Av og til er de på T-banen veldig hyppig, og du kan treffe på dem flere ganger i løpet av samme dag, mens det andre ganger går lang tid mellom hver gang du møter på dem. Det er på tide å gjøre noe ordentlig, sier Jakobsen oppgitt. Han tror ikke det hjelper å tilkalle vektere, da tiggerne som regel hopper på ved en stasjon og går av på den neste.
– Det hadde selvfølgelig vært fint om vekterne til en hver tid kunne kommet å kastet tiggerne av, men det kan de jo ikke. Jeg føler det med vektere blir en slags falsk trygghet for de som føler at det er ubehagelig, sier han.

- Vektere er eneste alternativ
Pressetalsperson i Ruter, Sofie Bruun, forklarer at dersom passasjerene opplever ubehageligheter med tiggerne, er det eneste alternativet de kan tilby å tilkalle vekterne.
– Tigging er ikke forbudt i Norge, men i enkelte tilfeller hvor tiggingen har vært så pågående at passasjerer har følt seg utrygge, så har vektere bortvist tiggere fra T-banen. Det er det eneste vi har lov til å gjøre, sier hun.
– Ruter har dessuten nå innført at vi ved billettkontroll skriver ut tilleggsavgift også for tiggere. Hvilket vil si at de blir tatt for sniking de også, avslutter hun.

Comments

En kommentar to “Tigging på T-banen fortsatt et problem”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
  1. [...] dette beviser virkelig bare at man aldri kan gjøre folk fornøyde! For litt siden dukket denne artikkelen opp om tigging på tbanen, det var da helt hårreisende at Ruter ikke gjorde noe med problemet og [...]