Ikke la deg bli stresset av treningsoverskrifter

24. januar 2013 16:21 av Aleksandra Cybulska 

Raske resultater med lite innsats vet folk er urealistisk tankegang, mener daglig leder på Elixia.

–Jeg blir veldig motivert av å se personer som setter seg klare mål og oppnår dem. Den gleden resultatene gir og den positive effekten trening har på mange motiverer, sier Inga Ekblad som studerer på Idrettshøgskolen i Oslo og er personlig trener.

–Opplevelsen av at de får en bedre hverdag og et bedre liv, er en stor inspirasjonskilde for meg og for kundene mine, sier Ekblad.

Overskrifter med nye treningskjeder, mest effektive treningsmetoder og nye dietter dominerer begynnelsen av året. Men det kan nesten se ut som en sunnere trend har oppstått den siste tiden. Flere skjønner at ting som god helse tar tid.

Inga, som tidligere jobbet i treningskjeden SATS, driver nå for seg selv som PT.

–Flere og flere jenter jeg snakker med vil trene for å bygge muskler, de vil trene tung styrke, fremfor å løpe bare på mølla. Nå gjelder det å ha muskler, være sunn og stolt av sin egen kropp.

PT timer er nå for alle
Ellen Moen, daglig leder på Elixia kan huske at før var PT timer noe veldig få unnet seg. Nå øker tallet på de som utnytter muligheten til å trene med en personlig trener. Flere vil få veiledning og bli mer bevisste på hvordan kroppen fungerer, samtidig hvordan de skal bli sunne og friske.

-Våre personlige trenere får mange spørsmål angående trening og kosthold etter så mye fokus om det i mediene den siste måneden.

Elin kan bekrefte at flere og flere tenker mer langsiktig og vil forbedre helsen. De leser artikler, hvor minst mulig innsats gir raske resultater , med filter på øynene.

– De som lykkes for å lykkes, er de som tørr å tenke realistisk og langsiktig. Alle av oss skulle helst hatt kjappe resultater i mange aspekter av våre liv, men de fleste av oss skjønner at det er totalt urealistisk tankegang.

Ikke mer tilbud i januar
Med så mange overskrifter og reklamer på tv om trening og nye dietter, er det mange som føler presset.

– Vi har ikke mer tilbud for å tiltrekke nye kunder i januar. Det mange tror er at begynnelsen av året skiller seg ut fra resten, med tanke på nye medlemmer og medlemstilbud. Det stemmer egentlig ikke, sier Ellen.

Moen forteller at det eneste nye i januar er lanseringen av timen som heter  Fast, Fit and Fabulous.

–Vi lanserer alltid noe nytt i begynnelsen av året, så tanken at det nå presses mer til trening enn andre tiden på året er ikke helt riktig.

Nyttårsforsett
Nytt år byr på nye muligheter. Det er mange som setter trening øverst på listen av nyttårsforsett. PT Inga mener vi skal tenke litt lenger og ikke gi opp etter de første par månedene.

– Det er ikke alltid at et nyttårsforsett er stor nok motivasjon i lengden, derfor anbefaler jeg alle å finne et mål som har en betydning for dem selv. Dette gir en mye sterkere motivasjon og en motivasjon som sannsynligvis vil vare lengre. Hvis man aldri har trent før er det også veldig lurt å ta kontakt med en treningsveileder eller en personlig trener som kan hjelpe deg i gang og som kan holde motivasjonen oppe sammen med deg.

Nå gjelder funksjonell trening hvor alle kan velge akkurat det som passer dem og det de vil fokusere på.

Stengt for kommentarer.