2 av 29 band booket, utsolgt festival

22. januar 2013 16:34 av Roy Hanssen Olsen 

Allerede sju måneder før Parkenfestivalen starter i Bodø, er billettene utsolgt. Til nå er kun to av 29 band offentliggjort, Vamp og det svenske bandet Graveyard.

Parkenfestivalen er en musikkfestival som arrangeres sensommer i Bodø. Den har i den siste tiden blitt veldig populær, og har hatt besøk av band som Prodigy og Roxette.

I fjor satte musikkfestivalen rekord da billettene ble utsolgt 31. mai. I år ble den siste billetten solgt allerede 4. januar. Festivalansvarlig Gøran Aamodt mener at det handler om tidligere suksess og godt vær.
- Det mest åpenbare er at folk vet at det er en fantastisk opplevelse, sier han.

Normalt sett selges billetter når band og artister blir sluppet, men i dette tilfellet er ikke hovedbandet til årets festival avslørt en gang. Dette gjør at det blir ekstra store forhåpninger.
- Ting er snudd litt på hodet, men den utfordringen tar vi på strak arm, forteller Aamodt.

Frustrerte
Studentene Benedikte Gjertsen og Lotta Brenna hadde en veldig positiv opplevelse av festivalen i fjor, og er ganske frustrerte over at de ikke får muligheten i år.
- Vi kjøpte ikke festivalpass før mars i fjor, så var ikke forberedt på det her, sier Benedikte.

I Bodø er Parkenfestivalen en del av fadderuka som arrangeres av og for studenter i August. Dette går ut på en ordning der de nye elevene ved Universitet i Nordland blir kjent med byen, og da er festivalen en del av arrangementet.
- Er ganske kjedelig at vi ikke får muligheten til å delta, sier Lotte.

Fortsatt billetter
Selv om alle offisielle billettene er utsolgt, får man en ny sjanse. Festivalen har lagt av 200 billetter som kan kjøpes i August. Dette gjør de for å unngå svartebørssalg.

Toppbilde: Parkenfestivalen 2012 Foto: Karin Vilde Salvesen

Stengt for kommentarer.