Misfornøyd med egen kropp

22. januar 2013 16:46 av Katrine Silseth Naas 

– Jeg innså tilslutt at jeg ikke ville få drømmekroppen ved å se på bilder av den perfekte kroppen, forteller Kristine Amalie Angvik (17). I 2012 satte hun foten ned og tok tak i seg selv.

Topp- og moteblogger Kristine (17) fra Molde har lenge vært misfornøyd med kroppen sin. Hun ville ha en kropp hun følte seg vel i og som kunne bygge opp selvtilliten hennes.

– Jeg ønsker meg en stram og veltrent kropp. Jeg er ikke opptatt av å gå ned i vekt, men å bygge videre på det stadiet jeg er nå, forteller hun.

Kroppshysteri

I den siste tiden har temaene slanking, kroppshysteri og skjønnhetsideal eksplodert i media. Eksperter har uttalt seg, både på godt og vondt. MinMote.no hadde tidligere skrevet en artikkel om nettopp dette, der eksperter har anklaget motebloggere for å ha en negativ påvirkning på leserne.

Foto: Privat

Kristine Amalie slik hun er vant til å vise seg på bloggen. Foto: Privat

– Denne artikkelen gjorde meg sint, frustrert og provosert, konstaterer Angvik.

Bloggeren synes denne artikkelen bygger på dårlige argumentasjoner og dumme beskyldninger. Hun mener bloggere skal få skrive om det de vil, uten at ekspertene skal komme med krass kritikk tilbake.

Les minMotes artikkel HER

Fortsett treningen
Personlig trener hos SATS i Trondheim, Remi Bergan (29), veileder daglig mennesker på treningssenteret og hjelper de å komme igang med treningen.

– Målet mitt er å veilede folk og hjelpe dem med å nå målet, forteller han.

Han har fått med seg hysteriet som har pågått i media den siste tiden, og han er klar i sin mening. Han mener det skal være mulig å finne kunnskap om trening og kosthold andre plasser, og ikke bare hos toppbloggere.

Selv om det er mange meninger rundt trening og ungdom, så ser likevel Bergan det positive ved det.
– Flere ungdommer velger å trene og dermed tar de tak i sin egen helse, fastslår han.

Angvik legger til at man må bare gjøre en egeninnsats om man vil oppnå resultater.

– Det er ikke alle skjønnhetsfeil man gjøre noe med, som ei skeiv nese eller for lang panne. Det man kan gjøre noe med har man ingen unnskyldinger for, sier Angvik.

TOPPBILDE: SATS har blitt en arena for unge som vil starte treningen

Stengt for kommentarer.