Tøysko året rundt

22. januar 2013 16:40 av Kristine Blekken 

Alt fra barn til godt voksne bruker de populære skoene, Converse. Spesielt ungdommene. Det ser ikke ut til at minusgradene eller frostskadene skremmer bort trenden. Skoene, som er lagd av tøy, brukes av folket uansett vær.

Tøyskoen finnes i alle farger. Om ønskelig finnes de også med flammer, dødningehode, flagg og mange flere trykk. Med andre ord er dette en tøysko for alle smaker. Mange av oss forbinder tøysko med vår og sommer. Veldig mange andre er ikke så nøye med hvilken årstid kalenderen viser. Det viktigste er å ha Converse på føttene.

Uansett årstid
Marte Sirås (18) er elev på Kristen Videregående Skole Trøndelag, KVT. I følge Sirås er det veldig mange som bruker skoene uansett vær. Inkludert henne selv. Blant skoleelevene kan hun se et to- om ikke tresifferet antall Converse sommer som vinter.

– Jeg er veldig kresen når det gjelder vintersko. Converse er et par sko som kan definere din stil, og dermed bli et fast plagg året rundt, sier 18-åringen.

Hun tror folk velger å bruke tøyskoene uansett årstid pågrunn av at det er et enkelt skotøy som går til de fleste antrekk. Sirås har selv 8 par Converse.

Stor etterspørsel
I skobutikkene rundt om i byen er etterspørselen stor. En vanlig tøysko er ikke bra nok. For mange må det være Converse. Cathrine Ledal (21) jobber hos Økonomisko på Sirkus Shopping i Trondheim. Hun kan bekrefte at det ikke spiller noen rolle hvilken årstid det er. De er like populære uansett.

­– Jenter ned i 6-7 årsalderen spørr etter akkurat denne tøyskoen. Vinter eller ikke, sier Ledal.

Hun har vært vitne til mange diskusjoner mellom unge og voksne om behovet foten har om vinteren dekkes av tøyskoen. Selv mener hun at en vintersko er det smarteste i 10 minusgrader.

Stengt for kommentarer.