Fagskolestudenter i opprør

22. januar 2013 16:51 av Kine Tømmerdal 

Studenter ved Norges Kreative Fagskole i Trondheim reagerer på skolens ikke-eksisterende treningstilbud.

Studentene ved NKF har utrykt misnøye når det kommer til skolens ikke-eksisterende treningstilbud. De fleste andre skolene i byen er medlem av Studentsamskipnaden (SiT), og får dermed et rimeligere treningstilbud enn studentene ved NKF.

Dyrt
-  Jeg trener ikke nå. Studentprisen på SATS som er 400 kroner i måneden blir for mye å betale, sier NKF-student Victor Solland (22). Solland er en av mange studenter som etterlyser rimeligere medlemskap på lik linje med det  SiT tilbyr.

Amund Aarvelta, Styreleder i SiT, forteller at prisene for vårsemester 2013 varierer fra 830 kroner til 1460. Det hjelper ikke NKF-studentene

- NKF har ikke rett til å være medlem av SiT, forteller Aarvelta. NKF er en privat fagskole og har dermed ikke rett til å være medlem. Skolen er omfattet av verken universitets- og høyskoleloven, eller samskinadsloven, fortsetter han.

Forvirrende
Blant studentene på NKF har man hørt ulike grunner til at skolens medlemskap med SiT ikke lar seg gjøre.

Student Katrine Silseth Naas

Katrine Silseth Naas er en av dem som håper på et bedre treningstilbud ved NKF.

En student forteller at hun fikk fortalt fra skoleledelsen at NKF ikke ville betale for SiT-medlemskap. Katrine Silseth Naas har en annen historie.

- Jeg sendte mail til SiT for å spørre om det var mulig for meg å trene der. SiT svarte at det ikke var mulig for NKF-studenter på grunn av mulig overkapasitet, sier Silseth Naas. Hun forteller også at hun allerede første skoledag fikk reklamert via fadderorganisasjonen Quak, at SiT tilbydde rimelig trening for alle faddere- og fadderbarn.

Forvirringen stopper ikke der. Det er nå klart at studenter ved BI, som også er en privatskole, har fått klarsignal som SiT-medlem fra og med høsten 2013.

Ingen nabo-rabatt
Norges Kreative Fagskole ligger i samme bygg som SATS, men heller ikke nabo-rabatt har vært aktuelt for studentene.

- Jeg som leder har ikke prioritert en bedre pris med sats, da jeg visste at det hadde blitt forsøkt tidligere uten hell, forteller Christoffer Cabio, tidligere leder i studentforeningen SOFAT. Cabio forklarer at ”vi er i samme bygg” ikke er en gunstig grunn for dem til å gi oss et bedre tilbud enn det som er ”vanlig” studentavgift.

Det påpekes at SOFAT gjør det de kan for å forbedre tilbudene de får, men mer enn det kan de ikke love studentene.

Topptekst: SATS og NKF ligger i samme bygg, men nabo-rabatt er uaktuelt.

Stengt for kommentarer.