Anna Karenina for 13. gang

22. januar 2013 16:37 av Ida Ludviksen 

Siden 1914 har det blitt laget intet mindre enn 12 filmer basert på Tolstojs roman, den siste i 2000. Britiske Joe Wright er siste regissør ut.

22. februar er det klart for den norske premieren på filmen, med Keira Knightley i tittelrollen. Hun spiller mot Jude Law, som den forsmådde ektemannen Karenin, og Aaron Taylor-Johnson som Grev Vronskij. Filmen hadde premiere i USA den 18. november i fjor,  og har til nå tjent inn om lag 12 millioner dollar. (Statistikk fra imdb.com)

Blandet kritikk
Filmen har fått blandede tilbakemeldinger fra pressen så langt, kanskje først og fremst for valget av skuespillere. Men den har også fått 7 av 10 mulige poeng fra brukerne av IMDB.com (The Internet Movie Database) og har allerede vunnet flere priser. Blant annet har den tatt 2 priser for beste kostymer, og ble nominert til beste nakenscene av Alliance of Women Film Journalists Award.

”The best novel ever written”
I 1877 utgav russiske Lev Tolstoj boka om Anna Karenina og hennes dramatiske trekantforhold til den iskalde ektemannen Karenin og den intense elskeren Vronskji. Boka har mange ganger blitt omtalt som en av verdens mest velskrevne romaner, og tross at 135 år har gått er tematikken fortsatt gjeldende.  William Faulkner beskrev den som ”The best novel ever written”.

TOPPBILDE: Keira Knightley som Anna Karenina. Bildet er hentet fra uip.no

Stengt for kommentarer.