Kombinerer reise og studier

22. januar 2013 14:31 av Ann-Julie Nordgaard 

Hvert år drar tusenvis av norske studenter til utlandet for å studere. Høsten 2012 valgte Ingrid Schistad Berg (19) fra Lødingen å dra til Cape Town for starte på studiene.

– Jeg følte meg virkelig hjemme i Cape Town, sier hun.

I 2011 dro 14616 studenter utenlands for å studere ifølge ssb. Høsten 2012 var Berg en av dem. Hun valgte å ta et semester i Cape Town rett etter videregående og kom hjem like før jul. Berg var ikke sikker på hva hun ville utdanne seg som og følte dermed at hun ikke var klar for å starte på universitet eller høgskole.

– Jeg ville ikke «kaste bort» tid, og valgte derfor å ta et studium jeg uansett får bruk for når jeg velger å starte på videre utdanning, sier hun. Berg legger til at det var et stort pluss at hun kunne stifte nye bekjentskaper og oppleve nye ting i et helt annet land. 19-åringen valgte å studere ex.phil., ex.fac. og menneskerettigheter.
– Sør-Afrika er et veldig naturlig sted å studere menneskerettigheter i på grunn av aphartaid-tiden. Innbyggerne i landet er veldig beviste på menneskerettigheter, noe jeg selv fikk oppleve, sier hun. Under oppholdet fikk hun se hvordan et farget folk blir behandlet og hvordan mennesker bor townships.

– I Norge er det på en måte så veldig selvfølgelig med menneskerettigheter at det kan være vanskelig å forstå hvordan de har det, sier Berg.

Berg vil absolutt si at turen levde opp til alle forventninger.

– Jeg er blitt forelsket i Cape Town! Menneskene tar deg imot med åpne armer, naturen og landskapet er fantastisk flott også har jeg fått utrolig mange gode venner, sier hun.

Les også: Ein smak av Afrika

Velger også Cape Town

I likhet med Berg har Thea Kristiansen Bjørk valgt å ta et semester utenlands. Bjørk var ferdig med tretten års skolegang sommeren 2012 og vil nå starte på studiene. 29. januar drar hun til Cape Town.

– Jeg har alltid vært veldig glad i å reise og synes derfor det er supert at man kan gjøre det samtidig som man studerer, sier 19-åringen.

Bjørk reiser sammen med en kompis til Cape Town for å studere exphil., exfac. og menneskerettigheter.

– Jeg har helt klart veldig store forventninger og er veldig spent, ler Bjørk.

TOPPBILDE: Ingrid Schistad Berg (19) dro på mange utflukter under oppholdet sitt i Cape Town. Her står hun på det berømte Lion’s Head som pryder Cape Town. Foto: Ingrid Schistad Berg.

Stengt for kommentarer.