Forleng januartreningen

22. januar 2013 14:25 av Kristin Heggdal 

Mange har problemer med å få nyttårsforsettene til å vare, spesielt når det kommer til trening. Personlig trener Linda Elise Eiternes (31) gir deg råd for å fortsette.

Før holdt de nye januar vanene kun et par måneder, men nå har Eiternes sett at nyttårsforsettene gjerne varer til påske og for flere også helt til mai. Men så kommer sommeren og flere faller av lasset.

– Heldigvis blir flere helårs trenere etterhvert, de ser hvor godt det er for kroppen og at det ikke nytter med skippertak, sier Eiternes.

Variasjon

Eiternes som jobber på Yes Treningssenter i Haugesund forteller at det viktigste er å starte med noe en liker og som motiverer.

– Både Zumba, SH`BAM, spinning og andre saltimer er trening som både er lystbetont og god trening for de som starter opp, forteller instruktøren.

Det er også viktig å huske at for best mulig resultat er variasjon et viktig nøkkelord. Styrketrening en gang i blant er bra for både muskler og skjelett.

Les mer: Revolusjonerende spinning

Trener fast

Bjørn Harry Aakre Kolstad er fast inventar på 3T hele året, og for han finnes ikke nyttårsforsett.

– Jeg ser på alle de som kommer i januar og forsvinner i februar. De starter alt for hardt og blir slitne, deretter kommer den lange pausen, sier Aakre Kolstad.

Les mer: 4 tips for å lykkes med treningen din

Aakre Kolstad trener kondisjon 2 dager i uka og styrke 3-4 ganger i uka. Hans beste tips til motivasjon er å se på videoer på youtube der folk trener, ha på musikk, tren med en kompis, få nok hvile og ha faste og varierte treningsprogram.

Bli rutinert

Eiternes forteller at når man finner noe en liker må man bestemme seg for å holde ut i minst 2 måneder med regelmessig trening. Det blir en rutine man ikke vil være foruten.

– Ønsker en å trene mer ute om sommeren kan både sykling, jogging og fjellturer være bra. Legg også inn 1-2 styrkeøkter utenom, sier Eiternes.

Treneren anbefaler å starte med 2 og ikke mer enn 3 økter i uka, deretter kan man øke gradvis som lysten og formkurven stiger.

Les mer: Treningsplanlegging

5 tips for å fortsette å trene:

1. Finn en aktivitet du liker.

2. Bestem deg for å holde ut i mer enn 2 måneder med regelmessig trening.

3. Variasjon er viktig.

4. Tren sammen med en venn eller kjæreste.

5. Sett deg mål. Før du starter treningen så sett ned flere delmål og et hovedmål. Husk at disse målene er nødt til å være realistiske og oppnåelige slik at du ikke mister motivasjonen.

TOPPBILDE: SPREK: Bjørn Harry Aakre Kolstad (23) holder formen i sjakk hele året.

Stengt for kommentarer.