De døde lar seg ikke stoppe

22. januar 2013 16:53 av Ingrid Grongstad 

Det ble zombier og enda flere zombier da Filmpolitiet kåret Årets beste tv serier i 2012.

Marte Hedenstad fra Filmpolitiet mener det er mange grunner til at The Walking Dead fikk førsteplassen som årets beste serie i 2012. Hun peker på at tredje sesong tar serien til nye høyder.

– Det er sterke skuespillerprestasjoner, godt manus, nye og interessante rollefigurer og en god spenningskurve som bidrar, påstår hun.

Det var ikke Hedenstads beslutning alene hva som skulle på topp. Uansett ville The Walking Dead fremdeles vært en ener for henne. Skuespillere som Andrew Lincoln i rollen som Sheriff Rick Grimes, og Guvernøren, spilt av David Morrissey imponerte.

Les også: The Walking Dead S03

Oppbygning og dialog
Hedenstad har jobbet snart tre år i P3 som medlem i Filmpolitiet. Her har hun anmeldt både spill, serier og filmer fra første stund og journalisten vet godt hva hun skal se etter.

– Gode rollefigurer og karakterutvikling i serien er viktig, men man kommer ingen vei uten et godt manus. Hvordan serien er bygd opp, samt om dialogen er bra, er alfa omega om en serie overbeviser eller ikke, konstaterer hun.

Hedenstad innrømmer at hennes personlige liste ville vært litt annerledes.

– På min favorittliste ville nok Game of Thrones og American Horror Story: Asylum, kommet høyere opp på listen. Men The Walking Dead ville fortsatt tatt førsteplassen, opplyser den gamle NKF-studenten.

Les mer om: David Morrissey som The Governor

Tidenes fan
Malin Natalie Hellem(23) brenner virkelig for The Walking Dead, og har fulgt med siden sesong en. Zombier er et tema som interesserer henne, og de er grunnen til at hun aldri får nok.

– Zombier har alltid fasinert meg, og jeg synes det høres veldig spennende ut å leve i en postapokalyptisk verden, utdyper tjuetreåringen.

For henne var det ingen tvil om at serien fortjente vinnerplassen fra Filmpolitiet.

Les mer: Årets beste serier i 2012

Hellem mener serien skiller seg ut fra alle de andre fordi den har en så spesiell setting. Det er en god balanse mellom dramaet som dukker opp underveis mellom karakterene og action. Hun tror at et høyt budsjett og ulike locations er noe som gjør The Walking Dead unik. For å ikke nevne sminken.

– Jeg er opptatt av effekt makeup, og han som har ansvaret for det er veldig flink og lager gode zombiescener, forklarer jenta fra Brekstad. Hun påstår det nesten gir en litt film-feeling.

Høyere budsjett
Trondheimsstudenten gledet seg stort da første del av tredje sesong kom ut i Oktober, både i statene og på nett. Hellem frydet seg over at det var høyere budsjett til tredje enn til andre sesong.

– Den sesongen gikk i ett kjør. Det var alltid noe nytt og spennende, og det tok opp for andre sesong, hevder storfanen.

Hellem gleder seg vilt over at andre delen av nummer tre kommer ut nå i februar. Den har hun ventet lenge på, ettersom TWD har hatt noen solide opphold mellom sesongene. Men Hellem mener ikke det stopper henne som fan.

– Folk fulgte jo fremdeles med på The Walking Dead. Jeg gleder meg bare så sykt til å se fortsettelsen nå, konkluderer hun.

Nok en liten løgner
Anniken Melby(19) er ei jente som ser mye på serier på fritiden. The Walking Dead var derimot ikke den serien hun ville satt på topp. Hennes yndlingsserie er nemlig Pretty Little Liars.
– Det er aldri et kjedelig øyeblikk og du bare må se følge med på neste episode, forteller Tryslingjenta.

Hun beskriver programmet som spennende og fengende. Det var noe venner av henne så på og anbefalte, og siden hun startet har hun sett alt som er. Av karakterene liker hun best Hanna og Aria, to av de fire jentekarakterene i serien.

Pretty Little Liars handler om disse fire jentene, livene deres gjennom videregående og hvordan de blir terrorisert av en person som kaller seg ”A”. Truslene begynner samme dagen som deres felles venninne og gamle leder Alison blir begravd. ”A” presser jentene til å enten fortelle sannheten om noe de har løyet om, eller skade venner og familie.

Melby var ikke enig i topplisten til Filmpolitiet, og hadde helt klart hvilke tre serier hun ville hatt på toppen.

– Pretty Little Liars, Frustrerte Fruer og Greys Anatomy. Selv om Frustrerte fruer ikke går på tv lenger da, bekreftet nittenåringen.

TOPPBILDE: På Platekompaniet står sesongene rad på rad. Foto: Ingrid Grongstad

Stengt for kommentarer.