Slår Pucken til Malmø

1. februar 2013 12:03 av Alexander Hasund 

Kjelkehockey-lagene i Norge gjør seg klar til Malmø Open som er en av verdens største sportsarrangementer for idrettsutøvere med funksjonshemninger.

-       Det er klart vi gleder oss, det er kanskje en av verdens største idrettsarrangementer for kjelkehockey-spillere, og bare det å bli med på dette er noe jeg gleder meg veldig til, sier Mathias Thorolf (18) som spiller for Bergen Kjelkehockey Klubb

Malmø Open er en av de største arrangementer i verden for idrettsutøvere med funksjonshemminger. Malmø Open ble startet opp i 1977 og har siden da vært arrangert hvert år i Malmø, Sverige. Arrangementet har 14 forskjellige sporter, og 2500 idrettsutøvere er påmeldt hvert år. Kjelkehockey er en av de mest populære sportene i denne turneringen.

Malmø Open en god ting for sporten

Bjørn Kordahl er ledende ekspert på kjelkehockey og har i flere år fulgt det norske landslaget tett.

-       Malmø Open er stort og det meldes på en god del spillere hvert eneste år. Kjelkehockey er nok en av de store sportene i denne turneringen. I Norge har vi jo ingen kjelkehockeyliga for de 6 klubbene som finnes her, så denne turneringen er en flott måte for lagene som melder seg på og konkurrere mot andre motstandere, sier Bjørn.

Håper på flere spillere

Bjørn Kordahl håper sporten blir større i Norge og at flere med funksjonshemninger kan finne veien til sporten. Han har laget en egen Youtube-kanal med intervjuer av alle landslagspillerne i kjelkehockey, hvor de forklarer skadene sine og engasjementet sitt rundt sporten.

-       Det er ikke for å få medfølelse eller noe, men vi har valgt å gjøre dette for å få flere med i denne sporten. Vi har allerede fått to nye spillere, som ble med på trening etter å ha sett filmene, legger Bjørn Kordahl til.

Hvis du vil lese mer om kjelkehockey, kan du besøke Norges egne kjelkehockey hjemmeside.

Stengt for kommentarer.