Bergensere og trøndere på samme is

1. februar 2013 12:47 av Jan Willie Olsen 

Den første helgen i februar braker det løs i Malmø Open. I en av verdens største turneringer for folk med funksjonshemninger skal Bergen Kjelkehockeyklubb delta.

- Vi må nok spille under Rosenborg-navnet, en skam for meg som Brann-supporter, sier kjelkehockeyspiller Mathias Thorulf Høie Hausberg. Bergen kjelkehockeyklubb drar til Malmø for å kjempe om edelt metall. Men de drar ikke alene.

For kjelkehockeymiljøet i Bergen er ikke stort nok til at Bergen kjelkehockey kan stille med et eget lag, derfor slår de seg sammen med Trondheim kjelkehockey for å delta i Malmø Open fra åttende til tiende februar – Uten at det nødvendigvis vil skape dårlige relasjoner.

- Miljøet er såpass intimt at de fleste kjenner hverandre, selv om vi bor i forskjellige byer. Men det vil nok bli lagt merke til i de første kampene. Forhåpentligvis finner treneren en lur miks mellom bergensere og trøndere, håper Hausberg.

Lite kamptrening
Kjelkehockeyekspert Bjørn Kordahl, kan fortelle at det er rundt 30-40 som spiller aktivt i Norge. Derfor har ikke Norge heller en egen ligaturnering. Men blir nødt til å satse på turneringer som Malmø Open for å oppnå matching mot andre lag.

Til tross for dette har det ikke stoppet medaljefangsten for Norge i Paralympic – Hvor kjelkehockey er den største idretten, ifølge Kordahl. Her står Norges kjelkehockeylandslag med fem medaljer.

Medalje i andre rekke
Mens landslaget i kjelkehockey håver inn medaljer kan ikke Mathias Thorulf Høie Hausberg love det samme i Malmø.

- Man vil jo alltid ha medalje, men jeg håper mest på å utvikle meg enda mer som spiller, og se et lagspill som flyter bra, sier 18-åringen. Han tok bronse i tilsvarende turnering i fjor – den gang for Oslo-baserte Jordal kjelkehockeyklubb.

Stengt for kommentarer.