De døde gjenoppstår i Sofienbergparken

4. juni 2009 18:20 av Linda Yvonne Bekkevold 

Under et sirkustelt i Sophie Bergs gamle hage, våkner de som var rammet av Kolera, og ble begravet her. Skolen for Samtidsdans fremfører en nervepirrende kulturopplevelse for store og små.

Foto: Linda Y. Bekkevold. Død og fordervelse i Sophies hage.

Foto: Linda Y. Bekkevold. Død og fordervelse i Sophies hage.

- Denne forestillingen tar utgangspunkt i parkens historie. Det er ulike tider som møtes og stikkord er hagefest, spøkelser, sykdom og smitte, sier elev Tenna Wig.

Hun er en av tretten elever som har satt opp og fremfører denne vårens eksamen. Skolen er en av få som lærer bort alt rundt, og hva som skal til for å lage egen oppsetning.

- Jeg kommer helt fra Kjøbenhavn, for det er ikke så mange sånne skoler der. Dans er en usikker bransje, men nå har jeg fått en helt ny selvtillitt på at jeg kan få til ting selv, sier Wig.

Nattevakt
Det er ikke bare om dagen de gjør alt selv, for hver natt må det være noen som holder vakt i teltet. Det går på rundgang, men verst er det for de som tilbringer helgenettene her. Kristine Berg var en av vaktene natt til lørdag.

- Da var det mange som kom inn i teltet. En stjal til og med en av syklene våres, men han var gudsjelov så full, at han datt rett borti her. Så hentet vi den bare igjen, sier hun.

Foto:Linda Y.B. En begeistret Bjørn Falck. - Jeg hadde det kjempe gøy, men det var også litt skummelt, innrømmer han.

Foto:Linda Y.B. En begeistret Bjørn Falck. - Jeg hadde det kjempe gøy, men det var også litt skummelt, innrømmer han.

Selv om forestillingene er på dagtid, blir stemningen inni teltet likevel mørk og mystisk. Publikum blir revet med i en dans, hvor stemningen skifter fra gråtende mørke til hylende festspill.  En kort lysbilde-film  viser parken med gravstøtter, og man blir også fortalt hva som egentlig skjedde på Sophies sommersted på Grünerhagen.
Mer info: www.romfordans.no

Stengt for kommentarer.