Jenter vil vise muskler

21. januar 2013 15:16 av Roy Hanssen Olsen 

Tidligere har det vært en trend blant unge jenter å trene seg slank. Dette har utviklet seg til fitness-trening og muskel-bygging.

Kontaktperson Espen Espelund av fitnessbloggen.no, sier at jenter nå tar steget mot en mer markert og trent kropp.

Det er vanskelig å vite akkurat hva dette kommer av, men rundt nyttår 2010/2011 var det mye trenings- og slankeartikler i fokus. Samt at vi i fitnessbloggen.no har gitt kunnskap om styrketrening tilgjengelig for jenter, sier Espelund.

Gymgrossisten.no har også det siste året tilrettelagt proteinpulver spesielt laget for jenter, noe som ifølge nettsiden er blitt ekstremt populært.

En livsstil
Julie Oftedal begynte med Fitness-trening i 2010, selv om hun på det tidspunktet bare hadde det som hobby. Det var først da hun kom til Trondheim i 2012 hun bestemte seg  for å satse for fult.

- Det er ikke noen tvil om at dette er hundre prosent livsstil. Man må gi avkall på mye, da både trening, mat og ikke minst det å få nok restutisjon blir hovedprioritet uten om jobb og skole, sier Julie.

Hun konkurrerte for første gang i høst, da i Norway Open der hun fikk en 3. plass, så i Norgesmesterskapet i Oslo der hun fikk en 7. plass. Nå trener hun til ny konkurranse til våren.

Stengt for kommentarer.