Kjendiser leker med våpen

21. januar 2013 15:57 av Sager Anna Nemati 

Både Lady Gaga, Alexandra Joner og designeren Phillip Plein har fått hard kritikk etter de stilte opp med våpen i full offentlighet.

Klesdesigneren Phillip Plein sjokkerte publikum da han valgte å bruke modeller, som bar maskinrifler på catwalken. Dette skjedde under moteuken i Milano i år. Mens amerikanere ber om ny våpenlov i landet, bruker designeren dette som et moteuttrykk.

– Denne designeren vet hva han gjør. Det er tydelig han ønsker å provosere og få medieoppmerksomhet. Men det går an å tenke på andre når man prøver å fremme seg selv, uttaler PR-Ekspert Trond Albert Skjelbred i minmote.no.

Sliter fortsatt
Mange av ungdommene som overlevde Utøya-massakren har hatt depressive og posttraumatisk stressreaksjoner. Dette viser en undersøkelse Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

Sjokkerte: Alexandra Joner har også fått kritikk for at hun la ut bilde av kjæresten, posert med våpen. Foto: Universal Music/skjermdump Instagram

­– Svært mange av de overlevende sliter eller har slitt med reaksjoner som påtrengende tanker og bilder fra hendelsen, uttale Grete Dyb i Aftenposten. Hun er spesialist i barne- og ungdomspsykiatri ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress og prosjektleder for den såkalte Utøya-studien.

Gagas villeste antrekk
Lady Gaga fikk mye negativt omtale i pressen, da hun valgte å posere med en rifle-bh på scenen, kun måneder etter skole-massakren i Connecticut, USA. Hendelsen skjedde da hun hadde konsert i forbindelse med hennes Born this way Ball turne.

Les mer: Lady Gaga risks fury in rifle bra after shooting

Stengt for kommentarer.