– Å booke artister er som å kjøpe hus

21. januar 2013 15:29 av Maren Elvig Melstveit 

Men det er vanskelig å få artistene til Trondheim.

Bookingduoen Dag Lindsholm (24) og Kasper Steen (26) har begge erfaring med å booke store artister til konserter og arrangementer. De bruker vinteren til å booke artister til Trondheims store kulturfestival, UKA.

Som å kjøpe et hus
Kasper Steen sammenligner selve bookingprosessen med det å kjøpe et hus.
–Man må finne ut hvilke artister som er tilgjengelige innenfor budsjettet, sende bud som kanskje innebærer budrunder, og krysse fingrene for at budet er fristende nok, sier han. Lindsholm forklarer det alltid er en god følelse å spikre en artist man selv har troen på.
–Samtidig er det alltid spenning i luften frem til konserten er over og alt har gått bra, understreker han.

Vanskelig å booke til Trondheim
Til tross for Trondheims tidligere status som hovedstad er det ikke helt enkelt å lokke artister hit.
– I verdenssammenheng er Trondheim en liten landsby som ligger utenfor vanlig turnérouting, forteller Kasper. Derfor kan det ofte være viktig med visse kvaliteter for å overbevise artister eller band om å spille i bartebyen. Han forklarer at det er viktig å ha egenskaper som god teft, være flink i budrunder og fremstå som profesjonell for å få tak i de artistene man ønsker. Dag legger til at bransjen baseres mye på tillitt.

Nettverk er viktig
Å ha kontakter er essensielt i de fleste bransjer fordi kommunikasjonen går raskere, man spiller mer på lag og det kan åpne for nye muligheter.
–Likevel er erfaring og engasjement viktigst fordi man bygger seg et større nettverk på den måten, understreker Kasper. Videre forklarer han at det er en utakknemlig jobb med mange skuffelser, men at fort blir verdt alt arbeid når en avtale endelig er i boks.
–Den beste følelsen er å stå på en fullstappet konsert man selv har booket, og se at folk er happy, avslutter Dag.

Stengt for kommentarer.