En ny verden

21. januar 2013 15:43 av Katrine Silseth Naas 

Sometimes the only way to ever find yourself is to get completely lost. Dette sitatet er grunnen til at Victoria Henninen (17) valgte å dra på utveksling.

Den 17 år gamle jenta er utvekslingsstudent året 2012/2013 og er i USA, nærmere bestemt i Washington State. Der trives hun kjempegodt og har ikke angret et sekund på at hun reiste fra lille Norge for å oppleve noe stort.
– Ved å dra på utveksling har du alle odds med deg til å finne deg selv, forteller Victoria.

Les bloggen til Victoria HER

Opplevelser
Når man reiser på utveksling må man regne med et lite kultursjokk. For Victoria var ikke dette noe problem.
– Jeg ville oppleve noe nytt, utforske et annet språk og andre tradisjoner enn hva jeg er vant til, legger hun til.

Allerede de første månedene har hun opplevd mye spennende. Bare det å være i USA og New York er en drøm som går i oppfyllelse. Thanksgiving og julen er store høytider i Amerika, noe Henninen vil huske for resten av livet. Hun har også vært på campingturer til Pacific City ved Stillehavet.

– Det er ikke hver dag man opplever slike campingturer, sier hun til.

Populært
Hvert år reiser ca 250 norske ungdommer på utveksling til hele verden. De er på utveksling i ti måneder og bor hos en vertsfamilie som organisasjonen finner til dem. Gunhild Sølvberg i organisasjonen AFS forteller at det å reise på utveksling blir mer populært og flere velger å utforske asiatiske- og latinamerikanske land.

– For mange er det første gang man er så lenge og så langt borte fra familie og venner, så det er naturlig å oppleve hjemlengsel og kultursjokk underveis, forteller Sølvberg.

Videre legger hun til at organisasjonene studentene skal reise med legger vekt på forberedelser før, under og etter utvekslingsåret. Likevel finnes det fortsatt mange som er usikker på om utveksling er noe for dem. Sølvberg påpeker at man kan kontakte AFS om man er i tvil om dette er noe for dem.

– Føler man seg klar for verden, så hopp i det, sier Sølvberg.

Stengt for kommentarer.