“Dopere” er ikke gode forbilder

21. januar 2013 16:05 av Kristine Blekken 

Mange håpefulle syklister mistet forbildet sitt da Lance Armstrong innrømte å ha brukt doping gjennom store deler av sin karriere.

Armstrong har lenge kjempet mot ryktene og bevisene om at han dopet seg for å konkurrere bedre på sykkelen. Vinneren innrømte hva han hadde gjort under et intervju med Oprah. Han har vært et forbilde for mange. Nå legges han under kategorien doperne” og avslutter karrieren som et bevis på at juks ikke lønner seg i lengden.

Skuffer fansen
Aleksander Holthe (21) har alltid sett opp til Lance Armstrong. Han er selv ivrig i sykkelsporten. Selv om bevisene hopet seg opp håpet 21-åringen at sykkelhelten ikke brukte doping. Holthe trodde ikke en voksen mann kunne bedra så mange mennesker.

– Det skremmer meg at det er mulig å holde noe slikt hemmelig i så lang tid. Hvem blir den neste idrettsutøveren med en dopingskandale, spørr Holthe.

Pål Wøien (58) er kontaktperson for konkurransen Den store styrkeprøven. Han kjenner sykkelsporten inn og ut.

– Lance Armstrong som syklist vil nok i fremtiden beklageligvis bare bli forbundet med en av de som dopet seg, sier Wøien.

Wøien mener Lance Armstrong ikke har noen verdi for håpefulle syklister.

– Om man skal kunne trekke noe positivt ut av at Lance Armstrong nå er tatt for dette må det være signalet til dagens kommende syklister at doping ikke er veien å gå for å nå toppen, sier sykkeleksperten.

Les mer: intervjuet med Lance Armstrong

Stengt for kommentarer.