EM-oppkjøring i verdensklasse

21. januar 2013 14:40 av Fredrik Borchgrevink Lange 

På forrige ukes pressekonferanse var bokseren Andreas Volden Evensen sikker på en ting, EM-tittelen skal hjem til Norge 9. februar.

– Jeg er stålsikker på at beltet blir med hjem, sier trønderen selvsikkert foran pressen i treningslokalene på Melhus.

Det var et stort pressekorps som hadde møtt opp for å få med seg Evensens forberedelser til EM i fjærvektboksing. Sammen med sine boksevenner fra Skottland, Ricky Burns, John Simpson og David Brophy, får proffbokseren kjørt seg i ringen.

– Andreas kunne ikke fått en bedre oppkjøring, dette er trening i verdensklasse, konstaterer trener Helge Værøy fornøyd.

Skryt av verdensmesteren
Den skotske verdensmesteren Ricky Burns har nå trent med Evensen noen dager, og han er imponert over fremskrittene nordmannen har gjort den siste tiden.

– Andreas er en perfekt gentleman. Han trener hardt, og kommer til å vinne mot Miskirtchian, sier en sikker Burns.

Godt forberedt
26-åringen gjør alt han kan for å være best mulig forberedt før møte med belgieren Alex Miskirtchian om tre uker. I tillegg til hardtreningen i ringen, analyserer han mange av motstanderens tidligere matcher.

– Miskirtchian er veldig lik meg på mange måter. Vi er begge to et lokomotiv som bokser direkte framover, sier trønderen.

Selv om Evensen mener de er like, er det i hans hode utenkelig at det ikke blir seier.

– Jeg respekterer min neste motstander fordi han er en god bokser, men han har ikke møtt meg, gliser Andreas Volden Evensen.

TOPPBILDE: Andreas Volden Evensen (t.h) kunne ikke drømt om en bedre oppkjøring med verdensmesteren Ricky Burns (t.v) på besøk.

Stengt for kommentarer.