Et eventyrlig liv

21. januar 2013 15:20 av Kine Tømmerdal 

Antall backpackere har økt. Det er ikke til å legge skjul på at dagens ungdom har blitt mer eventyrlystne.

De siste årene har Kilroy Travels merket en klar økning av reiselystne ungdom. Nina Mikaelsen, markedskoordinator for Kilroy Travels, forteller om tydelige endringer på gårsdagens- og dagens backpackere.
– Tidligere ønsket folk å reise så lenge som mulig for minst mulig penger. I dag vil man oppleve flest mulig destinasjoner på kortere tid. De bruker mer penger på reise, forklarer Mikaelsen.

Avhengighetsskapende
Helt tilfeldig bestemte Gjemnes-jenta Ann Kristin Farstaddal (27) seg for å reise til Bali. For å spare og tjene penger jobbet hun på Hurtigruten.
– Jeg jobbet masse for å tjene mest mulig penger. På Hurtigruten er det gratis kost og losji for ansatte, utdyper hun. På et par måneder hadde hun tjent nok penger til å kjøpe flybillett til Bali. Retur-billetten ble kjøpt først 6 måneder etter ankomst. Hun ble bitt av ”reisebasillen” og reiste senere rundt i Asia og Sør-Amerika. Farstaddal legger til at reising kan være skummelt i form av reiseavhengighet.

Nye verdier
Den reiseglade jenta forteller at hun har vokst enormt mye på å reise. Etter å ha sett hvordan mennesker lever i fattige land har hun fått nye verdier i livet. Hun så fort at livet hadde mer å by på enn penger.
–Folk lever av så lite, men samtidig deler de på det lille de har, sier hun.

På reisetoppen
I følge markedskoordinator Mikaelsen, er fortsatt Sørøst-Asia mest populært blant backpackere. Med eksotiske destinasjoner, og lave priser har du mulighet til å reise over en lengre periode. Mikaelsen peker ut Latin-Amerika som den nye reisefavoritten.

I følge Gjemnes-jenta er Peru og Bolivia hennes klare favoritter. Hun opplevde landene som eksepsjonelle med tanke på opplevelser og den unike kulturen.

Stengt for kommentarer.