De frivillige heltene

21. januar 2013 14:27 av Victoria Christensen 

Etter videregående reiste Airin Kollhus(19) og Runa Lillejordet(20) til hver sin verdensdel for å gjøre frivillig arbeid. De ville gjøre en forskjell.

Mange sitter hjemme foran TV-skjermen og får vondt av barna i SOS-barnebyer sine reklamer. På samme tid gjør andre noe med det. Nesoddjentene Kollhus og Lillejordet er nå begge i Forsvaret, men for noen måneder siden var tilværelsen en litt annen.

En hjelpende hånd
Kollhus reiste i oktober til Argentina med den engelske organisasjonen Projects Abroad. Her jobbet hun to måneder som frivillig ved et barnehjem. 19-åringen forteller om et sterkt møte med områder politiet ikke engang ville entre, og hvordan hun ønsket å gi av seg selv. Ikke alle har det så godt som i Norge. Kollhus mener hun kan takke barna på barnehjemmet for alt de har lært og vist henne. Hun fikk kjenne på følelsen av å gjøre en forskjell hos et annet menneske.

– Å sitte ved siden av en som trenger det uten å si et ord, er nok til at personen ikke føler seg alene, sier hun.

Blod på tann
Lillejordet sier seg enig med Kollhus, hun ville også gi noe tilbake. Da tremenningen hennes skulle reise til Zambia for å jobbe på barnehjem, ble hun like gjerne med. Reisen gav 20-åringen et nytt perspektiv på livet, en lærdom hun aldri ville vært foruten. Hun mener det bare er sunt for ungdommer å oppleve slikt, og har selv fått blod på tann.

– Frivillig arbeid gjorde jeg for å lære, konstaterer Lillejordet.

Sterke anbefalinger
Jentene vil begge råde ungdom til å gjøre frivillig arbeid, da det er en svært givende opplevelse. Nordmenn har godt av et nærmere innblikk i hva slags verden vi lever i, mener de to.

Stengt for kommentarer.