Internasjonal designkonkurranse til Stavanger

18. januar 2013 13:01 av Sindre Bjerga 

Mandag ble D&AD avholdt på NKF Stavanger. Konkurransen kan være et viktig springbrett for studenter som vil ta karrieren videre internasjonalt.


Det er to timer før deadline og studentene jobber flittig for å få verkene sine montert på capaplaten de er utdelt. Idémyldringen er godt i gang for studentene Fredrik og Dorthea.

- Vi er fornøyd med idéen vår og skal nå jobbe grundig med å ferdigstille arbeidet, sier Dorthea.

Gruppen har jobbet tett sammen den siste uken, og humor i arbeidet er et viktig virkemiddel for at arbeidet dem i mellom skal bli så godt som mulig.

- Det er bare klipp og lim! Typisk grafisk-studenter, spøker Fredrik.

Sikter mot London

Norunn og hennes gruppe hadde jobbet frem en idè de var veldig tilfreds med, men Norunn ønsker ikke å stoppe ved dagens presentasjon. Hun vil utarbeide materialet videre og levere det inn til D&AD i London. Kriteriene der er skyhøye, både for idè og utførelse, og stavangerjenta er klar på at det gjenstår mye arbeid før drømmen kan bli en realitet.

- Vi skal ta dette videre! Dette er bare begynnelsen, sier Norunn engasjert.

Andreklasse-studenter fra Grafisk Design, Foto, Interiør og Reklame har jobbet på spreng i en uke for å ferdigstille sine idéer. Oppgaven for gruppene var å besvare en konkurransebrief innenfor hver enkelt klasses fagfelt og til slutt skulle det kåres en vinner.

Presentasjon: Studentene fortalte ivrig om sine prosjekter.

Tverrfaglig samarbeid er et nøkkelord for studenter ved NKF og dette var også tilfellet under D&AD utstillingen. Flere av gruppene delte velmenende tips med hverandre gjennom hele uken.

Fornøyd lærer

Klokken er blitt 11.30 og tiden er kommet for gruppene til å stille ut sine ferdige verk. Som seg hør og bør ble det servert forfriskende, men alkoholfritt sprudlevann til både studenter og lærere. Hver gruppe fremførte en presentasjon av arbeidet sitt. Deretter skulle alle gi en stemme til det verket de mente skilte seg mest ut med en liten kommentar på hvorfor valget havnet der det gjorde.

Ansvarlig for prosjektet var Veslemøy Holt – faglærer ved Reklame og Grafisk Design. Hun var godt fornøyd med sluttproduktet studentene hadde arbeidet frem og skrøt av studentenes arbeid gjennom uken.

-Jeg synes de har levert bra og jeg er  med innsatsen til studentene, forteller hun.

TOPPBILDE: Det ble presentert mange kreative løsninger på utsillingen.

Stengt for kommentarer.