Årets studentjakt er i gang

18. januar 2013 13:44 av Silje Henriksen 

Norges Kreative Fagskole ønsker seg flere nye studenter. På Sola holdes utdanningsmessen hvor et hav av elever leter etter fremtiden. NKF har kastet ut garnet. 

På messen i Åsenhallen er mulighetene mange. Det kryr av ungdommer som jakter rett utdanning. Ved standen som Norges Kreative Fagskole ble utdelt, er utstilerne travelt opptatt med å fiske etter fremtidige studenter.  Som andre skoler stiller NKF opp med stand og bemanning, og responsen er positiv. Hvert år holdes messen for at elever ved ungdom- og videregående skoler skal kunne finne veien de ønsker å gå. Det er greit å kunne utforske de forskjellige retningene

Ikke alle er fornøyde
- Hvis du har en viss peiling på hva du vil bli, så er utdannings messen en god bekreftelse på om du virkelig vil velge dette yrket. Dette forteller Martin Skladzien (18) elev ved Hetland Videregående skole. Han er ikke helt fornøyd med uerfaren bemanning på messen og fortsetter; For meg som vil bli lege er det vanskelig å finne den rette måten å bli det på. Messen hjelper så lenge du får konkrete svar.

Rektor ved Norges Kreative Fagskole Johan Vesteraas derimot er veldig fornøyd med årets utdanningsmesse.
- Mitt inntrykk er at denne messen har fungert godt for NKF. Vi har hatt flinke studenter på stand som har kommet i samtale med mange, og som har fått registrert mange på nyhetsbrev.

Da det kryr av ungdommer fra skoler i hele Rogaland, er det viktig for utstillerne å vise deres studier på best mulig måte. Det hjelper godt når rektor setter opp mål for dagene.
- Målet er å få informert om skolens tilbud til potensielle søkere som ikke kjenner oss fra før, og å få gitt mer informasjon til elever som vurderer å søke på NKF.

Et ess i ermet
Blandt elevene på messen er det mange som allerede vet hva de vil studere, mens andre trenger et lite dytt i riktig retning. Vesteraas mener responsen er veldig varierende. Han sier at mange ikke er klar over tilbudet på NKF, og synes studietilbudet virker spennende. Noen vil også høre mer om hvordan der er å være student ved skolen, mens andre svarer « Jeg er ikke kreativ».

I år harNorges Kreative Fagskole et ekstra kort i ermet. De henger opp en stor hvit vegg som skal brukes til å tegne på av tilfeldig forbigående. For å få fart på sakene, begynner elever på grafisk design ved skolen å tegne. – Opplegget med tegneveggen tiltrakk seg mange nysgjerrige besøkende. Det viktigste er at de får møte studenter som går på skolen, og som kan fortelle hvordan det er.

Martin Skladzien var ikke så veldig fornøyd da han forlot utdanningsmessen. Veldig få av de spørsmålene han hadde var blitt besvart. Til tross for det likte han godt standen til NKF. Han mente den var stor, ryddig og oversiktlig. Dessuten syntes han tegneveggen var et morsomt trekk.

Vesteraas smiler mens han avslutter.
- Lærerne på NKF hadde laget en egen brosjyre kun om fagene i Stavanger, og hva studentene der hadde drevet med det siste halvåret. I tillegg har vi studiekataloger og I-pader der vi blant annet kan vise studentarbeider.

Åsenhallen er tømt for elever på årets messe. Gjengen som stod på stand for NKF er fornøyde og forventer mange nye elever til høsten.

Tegneveggen til NKF på utdanningsmessen. Foto: Oddbjørn Aarstad

Stengt for kommentarer.