Ikke vent med piercing til sommeren!

18. januar 2013 10:29 av Lena Henriksson 

Når luften blir varmere og folk begynner å kle av seg de tykke vinterklærne, er det sesong for å ta piercinger. Dette merker Anders Strøm som jobber på Leading Light i Stavanger.

Når sommeren melder sin ankomst er det flere som bestemmer seg for å ta piercinger. De mest populære kroppsdelene er navlen, tungen og brystvorten, forteller Strøm. Den mest hyppige aldersgruppen som kommer innom er fra 16-21 år.

– Folk vil pynte seg til sommeren, da vi går mer lettkledde, forklarer han. Men selv om det er sesong for det, er det ofte at piercinger som er tatt på sommeren ikke gror like fort som hvis du tar en piercing på vinteren.

- Folk må være forsiktige med å fikle med piercingene sine, og unngå for mye soling og bading om sommeren, sier pierceren Anders Strøm

– Det er vanskeligere å passe på såret, folk bader og svetter ofte i varmen. De bruker feil solkrem eller sololjer. Da tar det lenger tid før såret gror. Det blir også en større infeksjonsrisiko, sier Strøm.

Piercinger som er tryggere å ta på vinterhalvåret er intim og navle-piercinger. Da er det lettere å ta vare på såret. Folk plukker ikke så mye på piercingen, og den får fred fra soling og bading. Folk holder seg ofte mer i ro på vinteren og holder seg inne, dette hjelper piercingen og gro.

Strøm forteller også om sterke reaksjoner om sommeren.

– 60-70 prosent av piercingene vi tar er kunder som kommer innom på impuls, hvis de da har ligget på stranden hele dagen og ikke har fått i seg nok væske, hender det ofte at de besvimer.

TOPPBILDE: Norgesnytts utsendte blir piercet av Anders Strøm.

Stengt for kommentarer.