Lillian Müller: – Man lar ikke kropp og helse gå til helvete

20. november 2012 18:08 av Ann Kristin Andreassen 

Slik holder den tidligere Playboy-dronningen vekten i juletidene.

Julen er rett rundt hjørnet. Dette betyr både pinnekjøtt, ribbe, alkohol, sjokolade og småkaker. Lillian Müller vet hvordan man kan justere ned kaloriinntaket. I tillegg til å drikke mye vann, er det spesielt et redskap som kan komme godt med når søtsuget melder seg.

– Invester i en saftpresser. Press en halvliter med frisk appelsinsaft til dagen. Drikk gjerne en halv liter vann om morgenen og en halv liter appelsinsaft. Da starter du dagen på en sunn måte, og det blir lettere å holde seg sunn de neste timene. Starter du med en usunn frokost med egg og bacon, småkaker og is, blir det vanskeligere å holde seg resten av dagen, sier hun.

Men Müller er ikke fanatisk. Hun teller ikke kalorier og det er greit å skeie ut i høytider.

– Bare pass på at du får nok vann og ikke overspis. Innta heller mindre mat, men oftere. Spis deg mett på bananer, appelsiner og epler. Min livsstil er bygget på 56 % frisk frukt, men i julen spiser jeg også nøtter, mandler, dadler, økologisk mørk sjokolade og økologiske marsipanbrød. Det er veldig godt. Jeg liker søte ting, og det er bedre å skeie ut med det enn med for eksempel alkohol, sier hun.

Lillian Müller har vært vegetarianer i 34 år.

Opp i vekt
Det hender også for henne at vekten i slutten av desember viser et høyere tall enn ønskelig.

– Jeg pleier ikke å legge på meg i julen, men det har jo skjedd. Det hender at jeg spiser Freia melkesjokolade, litt mer kaker og litt for mye mørk sjokolade. Vekta kryper ganske fort opp, men det går an å ta seg noen dager fri, så lenge du vet at du kommer tilbake til normalen etter hvert.

Litt trening har de fleste tid til i julen, men man trenger ikke betale høye summer for å svette på et treningssenter.

– I Los Angeles hvor jeg bor pleier jeg å løpe opp og ned hele 180 trappetrinn ti ganger. Men gå deg en tur i rask tempo selv om det er dårlig vær og kaldt. Dra i svømmehallen eller hopp litt tau foran TV-en, oppfordrer hun.

Datteren har aldri smakt kjøtt
Lillian Müller ble vegetarianer da hun var 27 år gammel og savner overhodet ikke pinnekjøtt og ribbe i julen.

– Min datter er født og oppvokst uten kjøtt. Hun har aldri smakt en eneste kjøttbit. Vi klarer oss fint uten.

Så hvordan ser en vegetariansk juletallerken ut?

– Jeg spiser ofte salat med avokado, grillet båtpoteter med skall på, økologiske sylteagurker, brun ris, soyapølser, vegetarianske hamburgere, dampkokte asparges. Min datter pleier å lage en vegansk brun saus med bare sunne ingredienser hvor hun bruker soyamelk istedenfor melk, speltmel og så videre. Nam nam, sier Müller.

Datteren hennes, Alice, er ifølge Müller en produksjon av hennes filosofi.

– Alice er ikke vaksinert, har aldri smakt kjøtt og spiser ikke egg, men hun har sterke tenner, langt hår ned på livet og er en fantastisk og frisk ungdom. Mange foreldre tror at barna trenger animalsk fett, kjøtt som kylling og kalkun for å vokse, men det er bare tull. Da skulle min datter hatt masse mangelsykdommer og ikke sett så frisk ut som hun gjør. Hun er et godt eksempel på min sunne livsstil.

Skal bli 120
Lillian Müller har stor tro på at hun skal kunne bli 120 år gammel.

– Jeg tror det er et realistisk mål i den tiden vi lever i. Jeg er født i 1951 og det kan jeg ikke forandre, men jeg kan leve en sunn livsstil slik at mine indre organer og mitt indre holder seg ungt og frisk. Det er ikke fælt å bli gammel når man kan se ut som Lillian Müller, ler hun.

Kroppen hennes er et resultat av gode gener og en svært sunn livsstil.

– Jeg har ikke tatt operasjoner utenom silikon, jeg har aldri brukt tobakk, aldri brukt narkotika og aldri drukket et glass vin. Jeg holder meg unna medisiner med mindre det er nødsituasjoner. Jeg har ikke bruk for piller, og jeg er aldri syk.

Selv synes hun det er interessant å se hvor lenge hun klarer å holde seg frisk og sprek.

– Jeg liker at jeg kan være et forbilde for den yngre generasjonen. Jeg er beviset på at det går an å være ung og sprek når du er 61. Det er min hobby å holde meg ungdommelig. Det er litt gøy at jeg nylig ble fotografert i bikini sammen med datteren min. Jeg holder koken, avslutter hun.

Stengt for kommentarer.