Fortsatt ung og dum

2. oktober 2012 0:03 av Matunda Nishobora B. 

Lars Rubix tar pause fra rap-trioen Bankmenn for å lage noe eget.

Tekst : Matunda Bigirimana

Foto : Truls Fossum

– Dette blir første gangen jeg lager noe offisielt helt alene, siden jeg var ung og laget demoer, forteller han.

Skiva “Ung og dum” handler stort sett om livet han har levd til nå. Nå er Rubix 25 år, og føler på alderen.

– Jeg er ikke han kidden lenger og dette er ikke et avsluttende kapittel, men bare litt forandring.  Etter dette har kommet ut, kommer ting til å bli mer spesifisert, men nå er det bare ungt og dumt, forteller Rubix.

Det har vært utfordrende å ha etablerte gjester i denne nye skiva, forteller han. Han er ikke vandt til å snakke med plateselskapet og manager.

– Det er så mye business og politikk. Folk er så jævla seriøse, jeg er bare vandt til å lage musikk og putte det ut, men nå skal dette godkjennes av så mange folk, sier han.

Backstreet Boys og Spice Girls

Lars begynte å lage musikk for ti år siden, men tok dette til et annet nivå da han startet seriøst for fem år siden, sammen med Bankmen .

– Jeg husker fortsatt på barneskolen der vi var de nerdene som hørte på hip-hop. De fleste på skolen hørte på Backstreet Boys og Spice Girls. Det var det som var hipt, men i dag er hip hop den største sjangeren i musikken, forteller Rubix.

Han legger til at med denne skiva har han gjort ting akkurat slik han har ønsket. For i fem år har han laget musikk , slippet ut skiver og holdt konserter sammen med Bankmenn. Nå skal han begynne å gjøre ting alene og kan gjøre akkurat som han vil og ikke bry seg om alle andre.

– I verdens nordligste by på Hammerfest, fikk jeg oppleve at jeg spilte konsert for et publikum som kunne tekstene mine. Dette er det jeg lever for, forteller han.

Selv om det bare er Lars Rubix nå, har det vært mange personer inkludert i prosjektet. Gjester, studioteknikere og  folk som har mikset musikken. Rubix trives både som soloartist og som en del av rap-trioen Bankmenn, bestående av M.O. & Jack Dee.

– De som lager musikk alene er ekstremt begavede eller bare jævla sære, Sier Rubix og vektlegger at han helst liker å lage musikk sammen med andre.

Den eneste forskjellen er at nå kan jeg ikke skylde på noen andre enn meg selv, forteller han.

Beintøft

For å bli en rapper må man jobbe hardt på overtid. Være i studio hver dag og ofre mye, mener Lars. Han har selv de siste fem årene gjort akkurat dette. Men samtidig mener han at det er veldig viktig å ha tro på seg selv.

– Norske artister har generelt en tendens til å være selvironiske og ikke ta seg selv høytidelig. Vi har for eksempel jantelova, der alle ikke skal tro at de er noe. Vi har det i underbevisstheten hele tiden. Jeg syns det er på tide at norske rappere skal gå litt hardere, forteller lars.

Med forbilder som Rick Ross, har Rubix savnet litt forskjellig varianter av hip-hop musikk. For han mener at Norge er så lite at det ikke er plass til de forskjellige nisje kategoriene under hip-hoppen.

– Rick Ross hadde aldri funket i Norge, forteller Rubix.

Drømmen er å være i studio i ukedagene og spille konserter hver helg. I dag lever  han av musikken, samtidig som han gjør mye studio og teknisk jobb for andre artister. Rubix produserer også låter for andre. Han vil en gang kunne leve av kun hans egen musikk.

Skiva kommer ut i oktober.

Comments

En kommentar to “Fortsatt ung og dum”
  1. Ben Lazi sier:

    Ønsker Lars Rubix masse lykke til! Han er norges beste rapper ever!