Kun det beste av det beste

31. mars 2009 12:12 av Elin B. Øvrebø 

Luksusbegrepet strekker seg lengre enn til snobberi og sløsing av penger.

047

Det mener Einar Haugland og Øyvind Olstad, gründerne bak konseptet Luxury-Living.

- I bunn og grunn handler det om kvalitet. Luksus kan være så mye forskjellig. Dagligdagse ting er ikke luksus. Det må være noe spesielt, noe du ikke gjør hver dag.  Dersom du ikke går på ski og spiser matpakken din på Hardangervidda hver dag, er det luksus. Men også en dag på med spa og massasje kan være luksus. Tid i seg selv er også luksus. Dersom du får litt ekstra tid en dag, er det luksus, sier Olstad.

- Det handler også om kompetanse. Når du trenger eller vil ha en tjeneste, vil du jo at den skal ha mest mulig kvalitet. Dette gjelder også om du så vil komme i bedre fysisk form. Jeg ville for eksempel gi Kirkens Bymisjon en plass på messen  fordi de er blant de beste til på passe på dem som har det ekstra vanskelig i samfunnet vårt. Det takket de høflig nei til, forteller Haugland.

Bergen første by
I helgen var det duket for intet mindre enn Norges første luksusmesse, Luxury-Living. På en av byens fineste vårdager lot bergenserne seg lokke ned i de dunkle lokalene i Grieghallen. Utstillinger av klær, klokker og møbler sammen med en haug av eksklusive smaksprøver sikret publikum i hopetall.

- Det var heller tilfeldig at den første messen ble lagt til akkurat Bergen. Grieghallen ble veldig imponert over konseptet vårt og lovte å gjøre sitt ytterste for å lage en god atmosfære på messen vår. Da slo vi til, forteller Haugland.

FORNØYDE GRÜNDERE: Fra venstre, Øyvind Olstad og Einar Haugland.

FORNØYDE GRÜNDERE: Fra venstre, Øyvind Olstad og Einar Haugland.

Gründerduoen er overbevist om at det finnes marked for en slik messe, også i lille Norge.

- Vi er jo et rikt land. Nordmenn har generelt god råd og penger til å kjøpe noe her inne. De fleste kan kjøpe seg en fin dress eller en reise med jevne mellomrom. Nordmenn er jo veldig glad i å reise. Også bergensere setter pris på gode varer og tjenester. Kvalitet er viktig for nordmenn, mener Haugland og Olstad.

- Viktig å vise ansikt
Fredrik Mohn-Nøkling fra auksjonsfirmaet Johan Albert Mohn AS mener det er viktig for bedrifter å vise ansikt under finanskrisen.

- Vi ønsket å benytte messen til å treffe nye kunder og prate med de gamle. I utgangspunktet tenker vi ikke salgsmessig selv om vi har noen ting fra butikken med oss. Vi ønsker rett og slett å vise ansikt.

Mohn-Nøkling synes det betyr mye hvilke andre firmaer som deltar på messen.

- Det er veldig lenge siden vår bedrift deltok på en messe. Vi bestemte oss like før da vi så hvilke andre bedrifter som hadde meldt seg på, forteller han.

- Ønsker nye medlemmer
Også Røde Kors hadde funnet veien til luksusmessen i helgen. Organisasjonen er enig i at det er viktig å vise seg fram for publikum.

-  Vi er her for å rekruttere nye frivillige og faste givere. Vi pleier å stille opp på en del messer for bevisstgjøring og forsøk på å verve nye medlemmer. Det betyr ikke nødvendigvis at vi identifiserer oss med luksuskonseptet, men at vi benytter muligheten messen gir oss for rekruttering av nye medlemmer, avslutter medierådgiver Vivian Paulsen i Norges Røde Kors.

Stengt for kommentarer.