Høy spenningskurve i narkodrama

20. september 2012 10:17 av Cecilie N. Tveten 

Regissør Oliver Stone byr på store stjerner i den intense thrilleren Savages.

Bilde hentet fra imdb.com

I hovedrollene finner vi Taylor Kitsch og Aaron Johnson, samt Blake Lively, Salma Hayek, John Travolta og Benicio del Toro. Filmen er basert på en kriminalroman av Don Winslow, som ble utpekt som en av de ti beste bøkene i 2010 av NY times.

Filmen handler om Ben (Johnson) og Chon (Kitsch), to kamerater som har tjent seg styrtrike som Marihuana-dyrkere, og deres felles kjæreste Ophelia (Blake Lively). Ben er buddhist og vil redde verden, mens Chon er en litt kald ekssoldat, som har kjempet i Afghanistan. Ophelia er rikmannsjente fra California, som elsker begge to. De to veldig forskjellige kameratene utgjør en komplett mann for henne. Sammen lever trioen livet i Laguna Beach, California, uten bekymringer.

Her bruker de dagene til å dope seg, ha sex og lage dop, helt til Mexicos største narkokartell, fatter interesse for guttenes selskap. Kameratene vil ikke inngå noen avtale med dem, men skjønner at det blir vanskelig for dem hvis de ikke gjør noe. I hui og hast planlegger de å rømme til Indonesia, men Ophelia blir kidnappet, og tatt vare på av kartellets leder, Elena (Hayek). Resten av filmen prøver de å få henne tilbake. Underveis får de hjelp av sin venn i politiet, den litt tvilsomme narkospaneren Dennis (Travolta).

Regissør Stone har klart å holde en høy spenningskurve gjennom hele filmen, og skuespillerprestasjonene er høye. Samspillet mellom Johnson, Kitsch og Lively, som er veldig overbevisende, og skaper stor nysgjerrighet for publikum. Båndet som oppstår mellom kartelleder Elena og Ophelia når hun blir holdt som gissel er også fascinerende. De forstår hverandre, og Elensas savn etter sin egen datter.

Filmen inneholder mange sterke voldsscener, og har aldersgrense 15 år.

Terningkast: 5

Savages har premiere 12.10.2012.

Stengt for kommentarer.