Med beina godt plassert i flere sjangere

20. september 2012 9:52 av Camilla Veka 

Seks år etter utgivelsen av hennes første studioalbum er Sandi Thom nå ute med sitt fjerde, «Flesh and Blood».

Alexandria «Sandi» Thom ble for alvor kjent med låten «I Wish I Was A punk Rocker (With Flowers In My Hair)» i 2006. Den lå som nummer en på topplistene i både Storbritannia, Tyskland og Australia. «Flesh and Blood» kom ut 17. september, men slippes ikke i platebutikkene her til lands før 21.

Bilde tatt fra musikkvideo.

Den 31 år gamle singer-songwriteren fra Skottland viser at hun mestrer mer en bare rocken med dette albumet. Fra første stund poengterer hun at hun er en røff dame med bein i nesa. Låten «Help Me» er en tung rock/blues låt med trøkk i. Den har munnspill og kor og da har den det meste.

Videre veksler hun mellom rolige ballader som «I Owe You Zero», countrylåter og funky låter som «Stormy Weather». Førstnevnte velskrevet og nærliggende følelser sikkert flere kan kjenne seg igjen i. «I cried more/You cried less/And I pay my debt in lonelyness».

Et klart høydepunkt er duetten hun gjør med Buffy Sainte-Marie, på hennes klassiker fra 1992, «The Big Ones Get Away». Balansen mellom melodien som vekker assosiasjoner til norske Magnet, Thoms kraftfulle stemme og Sainte-Maries Cindy Lauper-lignende stemme gjør låten svært vakker. I tillegg er tittelsporet et friskt pust blant de totalt 12 sporene på albumet.

Er du glad i country, blues, rock og god variert musikk er dette albumet for deg, hvis ikke kan du kanskje angre på at du ikke ga det en sjanse.

TERNINGKAST: 5

Stengt for kommentarer.