Tragikomisk manndomsprøve

20. september 2012 8:15 av Ylva Vethe 

Regissør Martin Lund leverer et levende midtlivskriseportrett.

Tekst: Ylva Vethe

Mer eller mindre mann er historien om Henrik. En mann som forsøker å passe inn. Han befinner seg midt i et veiskille i livet sitt, og overgangen fra drittunge til voksen er ikke enkel, verken for hovedpersonen selv, eller de som måtte befinne seg i nærheten av ham.

Regissør Martin Lund maler et tragikomisk bilde av situasjonen til Henrik. Han ramler rundt i livet sitt mer tilfeldig enn ikke. Hjemme er han en smakløs humorist, på jobben er han et null, og i kompisgjengen er han mobbeofferet.

Filmen byr på flere scener som vil være gjenkjennbare for de fleste par, og humoren er forfriskende virkelighetsnær. Dialogen er av de mest autentiske som er vist på det norske filmlerretet, noe som også har gjort filmen til en prisvinner rundt om i Europa.

Med sine 77 minutter byr «Mer eller mindre mann» på en kort, men i all hovedsak positiv opplevelse. Filmen får terningkast: 5.

Stengt for kommentarer.