Bedre enn noen gang

20. september 2012 8:07 av Andreas Kristoffer Berge 

«FIFA 13» fanger dramatikken og uforutsigbarheten i fotballen på en helt ny måte. Med nyvinningen «1st Touch Control» sammen med kunstig intelligens, dribling, ballkontroll og fysisk spill blir spillet mer troverdig enn noen gang.

Aldri vært bedre: Fifa13 er det beste spillet i rekken så langt. Foto: EA Sports

«1st Touch Control» eller førsteberøring er den største nyvinningen. Den forandrer måten man kontrollerer ballen på, og gir forsvareren flere muligheter for å vinne tilbake ballen.

Det er ikke lenger gitt at du får har perfekt ballkontroll ved mottak. Med flere faktorer som forsvarerens press, ballens bane og ballens hastighet kan du fort se deg selv i en situasjon der ballen forsvinner en meter eller to bortover gressmatta.

Det fysiske spillet mann mot mann er også forbedret til de grader. Nå kan du bruke fysikken til de forskjellige spillerne til å dytte og dra seg i posisjon, samtidig som du kan bruke spillerne til å presse motspillerne til å få dårlige treff. Kollisjonene mellom spillerne er mer realistiske, og taklingene vil ikke lenger resultere i urealistiske animasjoner.

Frisparkteknikken har også gått gjennom en overhallning og du kan nå samle tre spillere til å ta frisparket. I tillegg kan du som forsvarer velge antall menn i muren, og også sende en spiller ut for å blokkere skuddet.

Sist, men ikke minst er intelligensen blitt bedre. Spillerne «timer» løpene sine bedre og løper ikke like ofte i offside.

Også målvaktintellegens, forsvarstaktikken og dommerens avgjørelser er oppgradert i mindre grad.

Når man legger sammen den forbedrede dribleteknikken, inspirert av Messi, og de andre nyvinningene blir resultatet nesten upåklagelig, og «FIFA13» føyer seg inn som et av tidenes beste fotballspill.

PS: Spillet lanseres 27. september. Online-delen er ikke testet.

FIFA 12
Plattform: PS3, Xbox 360, PC, Wii
Sjanger: Sport
Alder: 3
Utvikler: EA Canada
Utgiver: EA Sports

Se trailer for spillet under:

YouTube Preview Image

Stengt for kommentarer.