Forutsigbar morsom

20. september 2012 0:31 av Kine Falch 

Den frekke teddybjørnen Ted og John har vært bestevenner i 27 år. Vennskapet deres blir får virkelig prøve seg, når kvinnen i Johns liv krever mer av ham.

Foto: Universal Pictures - 2012

Originaltittel: Ted

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Aldersgrense: 11 år

Premiere i Norge: 10. August 2012

Regi: Seth MacFarlane (skaperen av Family Guy)

Hovedroller: Mark Wahlberg, Mila Kunis og Seth MacFarlane.

I komedien “Ted” får vi være med på en to timer lang reise med åtte år gamle John fra Boston, som en julekveld får en teddybjørn i gave. Gutten har ingen venner, så hans største ønske er at bamsen skal bli levende. Dagen etter våkner han til en snakkende bamse, og de bestemmer seg for at de skal være bestevenner for alltid.

Tiden går, og 27 år senere er de to fortsatt bestevenner. Hver dag bruker de til å se på tv-programmer fra 80-tallet, og røyking av hasj. Alt dette skjer mens Johns tålmodige kjæreste blir mer og mer lei, og venter på et frieri etter et fire år langt forhold. Dette skaper problemer da Ted stadig stikker kjepper i hjulene for John.

Det er mange morsomme øyeblikk i filmen, dog handlingen er forutsigbar. Mot slutten begynner kjedsomheten å tikke inn, og man skjønner hvordan det hele vil ende. Et godt eksempel på en film der humor er satt mer i fokus enn selve handlingen.

Dette er filmen for de som liker en artig og slibrig komedie. Ingenting er vel morsommere enn en levende teddybjørn som banner, røyker hasj og har sex med prostituerte? Man kan jo også stille seg spørsmålet om hva som var tanken da aldersgrensen ble satt til 11 år. Drøyere film skal man lete lenge etter ­­– selv i disse dager.

Komedien viser ekte vennskap mellom en mann og hans teddybjøn, og lar magemusklene jobbe i to timer. Morsom, sprø og helt hundre prosent politisk ukorrekt.

Terningkast: 4

Stengt for kommentarer.