Ekte følelser som trollbinder

19. september 2012 21:02 av Stine Machlar 

Et håndholdt kamera har visket ut alle grensene kvinnene i serien ”Forbindelser” før måtte ha for sine privatliv. Så nå deler de alt, med alle.

”Forbindelser” tar de sosiale mediene til nye høyder og er en fin kopi av den britiske serien ”Connected”. Tidligere har vi selv aktiv måttet følge folk på Facebook og Twitter, men nå er det bare å sette på TV-en, så kommer fem personlige beretninger til deg. Ikke slik du fra før er vant til med reality. For sminkeløse og ikledd pysjamaser har kvinnene hver dag i seks måneder brettet ut sine liv foran  kamera. Historiene blir fortalt i øyeblikket det skjer, uansett om de gråter er sinte eller overlykkelige, snakker kvinnene  rett fra levra. Det gir serien en troverdighet og nærhetsfølelse som mange vil kjente seg igjen i.

Kvinnene har selv filmet, noe som gjør at hele serien et preg av usikkerhet. Plutselig ser vi opp i taket, rotet i kroken som en kameramann aldri ville tatt med, men som de selv tilfeldig sveipet forbi. Til tider virker serien lite redigert, noe som kan være irriterende. Men det kan likegodt være en kul forsterkningseffekt av hele konseptet som nettopp er å vise usensurerte liv. Med denne serien har den personlige bloggen du før skjemtes av å lese og rødmet av å snakke om, inntatt TV-ruta.

Til tross for at noe til tider kan bli kleint og at kvinnene forteller ting man tenker at man ikke vil vite, er ektheten i serien med på å skape nærhet til personene som det for mange kan være morsomt og følge. Få liker å innrømme at vi er nysgjerrige på andres privatliv. Nå trenger vi ikke si det til noen, det er bare å skru på TV-en.

Foto: Strix Television for FEM.

Stengt for kommentarer.