«HOOOOORE!»

18. september 2012 19:06 av Ann Kristin Andreassen 

Det spares ikke på glosene i «Tina & Bettina The Movie».

Tenåringskomedien er regissert av Simen Alsvik. Hovedrolleinnehaverne, Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen, spiller rollene som Tina og Bettina. Vi blir dratt med inn i hverdagen til jentene som lever på Oslos beste vestkant, nemlig Smestad. De er ungdomsskolens mest populære jenter, og lever i luksus. Alt snur seg når sommerferien er over, for da får skolen en ny elev; Synnøve Risnes (Triana Iglesias). Når hun entrer gymsalen i kort shorts med lekre ben og store pupper, oppstår sjalusien hos Tina og Bettina. Spenningen bygges opp etter at Tina og Bettina har snakket dritt om Synnøve på en videoblogg. I tillegg sikler alle guttene etter henne, og da klikker Tina og Bettina i vinkel og erklærer krig.

Williamson og Thodesen er gjennomførte i sine roller. Her er det kosedresser, uggs og trutemunn som regjerer. Iglesias imponerer også til tross for at hun ikke er skuespiller. Else Kåss Furuseth som spiller nerden Sigrun Munthe Foss, er noe for seg selv. Man føler en utrolig empati for den stakkarslige brillefjerten som ikke helt finner sin plass i gjengen. Hun skaper også pinlige, kleine situasjoner som flere kan kjenne seg igjen i. Hvem har vel ikke opplevd å komme med kommentarer eller en vits hvor ingen gir respons eller ler?

FJORTISJENTER: Tina og Bettina blir ikke fornøyde når skolen får en "innvandrer" på skolen. Nemlig Synnøve Risnes. FOTO: TAPPELUFT PICTURES

Selv om filmen er en typisk High School-film vi har sett før, så synes jeg filmen har et viktig tema; mobbing. De bruker karakterer som målgruppen har et kjennskap til fra før. Det er en komedie, men likevel ligger det et budskap der. Sosial status, utestenging og utnyttelse er bare noe av det som understreker dette. Filmen klarer å holde interessen min oppe helt til slutt, da det også blir puttet inn noen musikkvideoer her og der. Den fikk meg til å le, men aldri hysterisk. Jeg skjønner at filmen er en ren parodi på noen av dagens tenåringer.

Slutten blir litt absurd, og det føles som den bare er med for å gjøre filmen unødvendig lenger. Traileren inneholder nok dessverre høydepunktene fra filmen. Jeg er ikke den som digger Tina og Bettinas videoblogger fra før, så 1 time og 20 minutter blir litt for mye for min del. Se filmen hvis du har lyst til å le.

Terningkast:  

Stengt for kommentarer.