Tina & Bettina – filmen for deg som er “hore” eller “nørd”

18. september 2012 0:25 av Karima Elisabeth Magnussen 

Tina & Bettina – The Movie er regissert av Simen Alsvik, og med seg på laget har han mange kjente fjes. Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson spiller så parykken passer. Else Kåss Furuseth og Triana Iglesias stjeler også mye av oppmerksomheten på lerretet, og sist men ikke minst har vi Ingar Helge Gimle, Mari Maurstad og Madcon som tar en snarvisitt innom.

Foto: Tappeluft Pictures

Handlingen finner sted på Skandinavias vestkant, vest i Oslo, verdens navle, altså Smestad. Foran PC-skjermen på pikerommet finner vi to jenter ved navn Tina og Bettina. Begge sitter i elevrådsstyret ved Smestad ungdomsskole, men ikke nok med det. De er også selverklærte dronninger på hele Smestad.

Livet til jentene starter som en solskinnshistorie, helt til Synnøve Risnes (Triana Iglesias) tar over skolekorridorene, stjeler guttene deres og noe av det verste; hun har større pupper enn dem.

Tina, som sitter høyest på rangstigen i følge henne selv, har fått nok av den nye jentas oppførsel og erklærer krig.

I denne komedien viser Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson gode kvinnelige skuespillerprestasjoner. Med masse penger, store villaer, asiatiske au pairer og sushi i skolekantinen lever ”jentene” drømmelivet, helt til perfekte Triana tar all oppmerksomhet. Latteren sitter løst igjennom hele filmen, da jentenes stadige utsagn er håpløse. Else Kåss Furuseth spiller nørde-rollen sin godt, og man får flere ganger i løpet av filmens spilletid på snaue 90 minutter, lyst til å gi Sigrund Munthe Foss en god klem i medlidenhet.

Regissøren, Simen Alsvik, får godt frem hvordan mye av virkeligheten er for 16år gamle jenter på ungdomsskolen. Dette blir selvfølgelig satt på spissen, og det hele ender opp som en bombe av humor, fingring og en del horer.

Foto: Tappeluft Pictures

Filmens aldersgrense på elleve år burde muligens vært en smule høyere, da det er mye sex-prat og banning kontinuerlig.

Allikevel er det en morsom norsk komedie som burde sees. Noen mener den muligens ikke verdt hundre kroner på kino, men den er definitivt verdt en kosekveld i sofaen med ostepopp.

Terningkast fire

Stengt for kommentarer.